2017 Május

Megjelenés időpontja: 
2017. május 1.
Gumiabroncs légnyomásának szabályozása mezőgazdasági gépeknél

A mezőgazdasági gépeknél a gumiabroncsok belső levegő nyomásának megfelelő értéken tartása fontos üzemeltetési feladat. Szántóföldön a lehető legkisebb keréknyomás alkalmazásával javul a vonóerő kifejtés, kisebb a kerékcsúszás, nagyobb a területteljesítmény, csökkenhet a hajtóanyag-fogyasztás, a kisebb talajroncsoló hatás miatt nagyobb lesz a terméshozam, növekszik a gumik élettartalma.

A fény hatása a kártevőkre

A természetes biotópokban lévő energia szinte teljes mértékben a Nap sugárzásából származik, ez az energia biztosítja az életet a Földön. A fény, mint környezeti elem alapvetően a kártevők telelésre való felkészülését, egyben a nyugalmi állapot kiváltását, a tájékozódást, a táplálék megtalálását, a szezonális és napszaki aktivitását és bizonyos fajok esetében a szexuális kommunikáció sikerességét is meghatározza.

Környezetgazdagító rezsicsökkentés

Az Európai Unió ez év második felében tárgyalja a „Szürke víz hasznosítási Irányelvet”.
Ennek célja az elsősorban kommunális használatból kikerülő szennyvizek újrahasznosítása, mivel az európai országok jelentős részében veszélybe kerülhetnek a felszín alatti víztestek, ha nem hagyjuk azokat feltöltődni és a szennyezettségüket természetes úton tisztulni.