Agrárközélet
Agrárközélet

130 milliós üzletet is kötött a Hetech a nyitrai Agrosalon szakkiállításon

130 milliós üzletet is kötött a Hetech a nyitrai Agrosalon szakkiállításon

Agrofórum Online

Több mint 220 millió forint értékű üzletet kötöttek a hazai vállalkozások Szlovákia egyik kiemelt mezőgazdasági és agráripari szakkiállítását, a nyitrai Agrosalont követően - tájékoztatta Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója az MTI-t kedden Kecskeméten. Elmondta, hogy az MNKH közreműködésével idén tíz magyar cég vett részt a nyitrai szakkiállításon.

Hollósi László, az 1991-ben alapított, kecskeméti székhelyű Hetech Trend Kft. kereskedelmi igazgatója elmondta: az Agrosalon szakkiállításon való bemutatkozásuk és az azt követő tárgyalások révén több mint 130 millió forint értékű üzletet kötöttek egy dunaszerdahelyi gabonakereskedő vállalkozással tisztító-szárító berendezések gyártására. A majdnem száz fővel működő, évi 2-3 milliárd forint árbevételt realizáló Hetech Trend Kft. majori gépek gyártásával, gabonatárolók, terményszárítók tervezésével, építésével, ezek komplett technológiai rendszerként való kivitelezésével foglalkozik. A cégnek jelentős részesedése van Romániában és Szerbiában is.

Oláh Zsanett az MTI-nek elmondta, hogy az MNKH az elmúlt két évben – 13 magyarországi irodája mellett – a szomszédos országok magyarlakta területein és Lengyelországban összesen 22 képviseletet nyitott. A közép-kelet-európai irodahálózat létrehozása óta összesen megközelítőleg 5 milliárd értékű üzletkötésben vett részt. Az idén az első tíz hónapban az MNKH közreműködésével mintegy 2,2 milliárd forint értékben kötöttek üzletet a magyar vállalkozások, ebből a Felvidékre 650 millió forint jutott. Hozzátette, hogy mindebben a szakkiállítások mellett jelentős szerepe van az általuk szervezett üzleti fórumoknak, valamint az MNKH Exportakadémia elnevezésű képzési sorozatának.

Oláh Zsanett hangsúlyozta, hogy a kereskedőház eredményességét a magyar cégek sikerén keresztül tudják mérni, hiszen fő feladatuk a határokon átívelő gazdaságfejlesztés mellett a sikeres exporttevékenység megkezdéséhez szükséges tudás és kapcsolatrendszer biztosítása a vállalkozások számára.

Az MNKH jövő évi szakmai tervében is kiemelt szerepet kap az agrár- és élelmiszeripar, így a szektorban működő vállalkozásoknak 2018-ban 20 szakkiállításon biztosítanak megjelenési lehetőséget. Mint mondta, egy-egy kiállításon való részvétel megszervezése az idő mellett anyagi megtakarítást is jelent a vállalkozásoknak, hiszen az általuk fizetett összeg a teljes költség mindössze nyolc-tíz százaléka.

(MTI)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Magyarországon fogták be egy sáska legelső példányait

2024. március 23. 10:10

Bár mérete alapján a második legnagyobb hazai sáskafaj a keleti vándorsáska után, az év rovarának járó aranyérmet így is bezsebelte 2024-ben. Ismerjük meg közelebbről a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatójának segítségével a sisakos sáskát!

Lengyelország vezető kertészeti vállalkozása vár gyakorlatra!

2024. március 7. 16:10

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Primavega lengyel mezőgazdasági vállalat.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

VERSATILE újdonságok a moszkvai Agrosalon kiállításon (+KÉPEK)

2016. október 24. 09:08

A Rostselmash háromezer négyzetméteren mutatta be a kiállításon piacvezető termékeit és legújabb fejlesztéseit.