Gépinfo
Gépinfo

130 órán keresztül vezették a Landini traktort (+KÉPEK, VIDEÓ)

130 órán keresztül vezették a Landini traktort (+KÉPEK, VIDEÓ)

Agrofórum Online

A Landini gyár 130. születésnapja alkalmából „130 hours Landini Endurance” néven egy 130 óráig tartó vezetési tesztet szervezett október 6. és 11. között.

A Landini gyár 130. születésnapja alkalmából „130 hours Landini Endurance” néven egy 130 óráig tartó vezetési tesztet szervezett október 6. és 11. között.

Teljes képgaléria a Landini tesztvezetésről >>>

Az esemény az Olaszország, Lucca (Toszkána) tartományában található “Il Ciocco” hotel és sportközpont körül kialakított, néhány igazán nehéz off-road szakaszt is tartalmazó rallye pályán zajlott. A pályán a jelenlegi csúcsmodell, a Landini 7-215 traktor (212 LE) körözött, méghozzá folyamatosan 130 órán keresztül. A tartós teszt során a sofőrcsere és a tankolás idejére sem állították le a traktor motorját.

Több mint 75 embernek volt lehetősége felváltva vezetni a gépet, köztük számos európai országból érkezett szakújságírónak, szponzoroknak és az Argo Tractors technikai munkatársainak. A teszt első napján a futball világbajnok Gianluca Zambrotta is hozzájárult a rendezvény sikeréhez: egy órán át vezette a 7-215-ös Landini traktort.

De rajta kívül is több ismert személy és híresség jelent meg, mint például Maurizio Martina mezőgazdasági miniszter, vagy a vitorlás világbajnok Maurizio Bulleri. Annak ellenére, hogy a változatos összetételű alkalmi pilóták más-más vezetői stílussal és képességekkel bírtak – ami még nehezebbé és keményebbé tette a próbatételt – meghibásodás nélkül sikerült teljesíteni a 130 órát.

A „váltóversenynek” jótékonysági célja is volt. Az Argo Tractors minden megtett kilométer után egy Euróval támogatta a 2012. májusi földrengésben megsérült fabricco-i (itt található a Landini gyár) iskolákat segítő alapítványt. Az összeg növeléséhez a rendezvényen résztvevő valamennyi technikai szponzor is hozzájárult.

(Axiál Kft.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elképesztő ütemben fejlődik a Lemken és a Krone közös autonóm gépe

2024. március 27. 08:10

Nem kérdés, hogy az autonóm gépek jelentik a mezőgazdaság jövőjét, egyrészt a nagyobb hatékonyság elérése, másrészt pedig a máris égető munkaerőhiány miatt. Két német nagyágyú, a Lemken és a Krone is összefogott ezen a téren.

A 120 LE-t is megugorja az Iseki eddigi legnagyobb traktora

2024. március 25. 14:10

Nagy nyomatékú, kis fogyasztású Deutz motorral szerelték fel a japán Iseki eddigi legnagyobb traktorát, amely már 120 LE fölötti teljesítményű.

Kisebb pázsitokhoz való robotfűnyírók jelentek meg

2024. március 25. 08:10

A Robomow két új, kisebb gyepfelületre tervezett RKS-modellel bővíti a már sikeres RK-sorozatát.

Ez a Toyota pickup 2,6 millió kilométer után ment nyugdíjba

2024. március 24. 16:10

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes.

Átadták a 600. Kubota traktort

2020. január 27. 11:34

Az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow második napján átadásra került a 600. Kubota traktor a Két-KATA Kft. forgalmazásában.

Töretlen a mezőgazdasági gépek iránti hazai kereslet

2018. december 3. 03:37

A gépberuházások értékének jelentős részét, mintegy 56 százalékát továbbra is az erőgépek tették ki. A teljes értékesítésen belül a traktorok 33 százalékos, a gabonakombájnok 14 százalékos arányt képviseltek.

Ittas vezetés: személygépkocsi ütközött traktorral

2023. október 26. 09:10

25-ször nagyobb az esélye, hogy balesetet okoz, aki részeg, mint aki józanul ül a volán mögé.

A JCB bemutatta az út, a zéró emisszió felé (Road to Zero) programját

2020. december 2. 14:52

A „Road to Zero” szlogennel indított bemutatón a JCB elektromos hajtású gépei és gyorstöltő rendszere szerepelt: elektromos mini exkavátor, elektromos mini dömper, elektromos homlokrakodó és elektromos teleszkópos rakodó.