Agrárközélet
Agrárközélet

Agrárkamarai választások: lezárult a jelöltállítás

Agrárkamarai választások: lezárult a jelöltállítás

Agrofórum Online

A 2017. szeptember 8-i határidőig a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) 19 megyére, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) pedig 9 megyére nyújtott be küldöttjelölt-listát a novemberi 3-i kamarai választásokra.

Az Országos Kamarai Választási Bizottság (OKVB) augusztusban két szervezetet, a
Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségét (MOSZ), illetve a 17 szakmai, érdekképviseleti szervezet által támogatott Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségét (MAGOSZ) vette jelölő szervezetként nyilvántartásba az agrárgazdasági kamarai választásokra.

A nyilvántartásba vett jelölő szervezeteknek a megyei kamarai küldöttgyűlési küldöttjelöltek nevét tartalmazó listát 2017. szeptember 8-ig kellett eljuttatniuk az OKVB-nek. A határidő lejártáig a MAGOSZ mind a 19 megyére, a MOSZ pedig 9 megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson- Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun- Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár- Bereg) adott le jelöltlistát.

A megyei küldöttgyűlési küldöttjelölteket tartalmazó listát – amennyiben az megfelel a
Választási Szabályzatban foglaltaknak – az OKVB 2017. szeptember 30-ig veszi
nyilvántartásba, melyről a jelölő szervezeteket írásban tájékoztatja.

(NAK)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Magyarországon fogták be egy sáska legelső példányait

2024. március 23. 10:10

Bár mérete alapján a második legnagyobb hazai sáskafaj a keleti vándorsáska után, az év rovarának járó aranyérmet így is bezsebelte 2024-ben. Ismerjük meg közelebbről a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatójának segítségével a sisakos sáskát!

Lengyelország vezető kertészeti vállalkozása vár gyakorlatra!

2024. március 7. 16:10

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Primavega lengyel mezőgazdasági vállalat.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

Ökoképzést indít a Debreceni Egyetem

2023. május 26. 11:39

Az ökológia gazdálkodást támogató alapképzést indít a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara.

Elkezdődött a gazdálkodó szervezetek tagdíj-megállapítási és befizetési időszaka a kamaránál

2023. június 3. 12:03

Június elsejével elkezdődött a gazdálkodó szervezetek tagdíj-megállapítási és befizetési időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK), a tagdíjfizetési határidő július 14.

Az egységes kérelem beadását segítő rövid tájékoztatókat jelentetett meg az agrárkamara

2018. április 3. 14:42

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elkészíttette azokat a rövid tájékoztatókat, amelyek a 2018. évi egységes kérelem beadásában segítik a gazdálkodókat.

2022-ben négyszer annyi étkezési tojás érkezett Ukrajnából, mint 2021-ben

2023. október 18. 10:10

A hazai tojáságazat jelentősen fejlődött az elmúlt évtizedben, az elért eredményeket azonban veszélyeztetik az Európai Bizottság átgondolatlan lépései – véli a NAK. Miközben az EU beengedi a piacára az uniós szabályoknak nem megfelelő ukrán tojást, tovább szigorítaná a saját termelőire vonatkozó előírásokat.