Pályázatok
Pályázatok

Augusztus 3-ig igényelhető még méhanya támogatás

Augusztus 3-ig igényelhető még méhanya támogatás

Agrofórum Online

A Magyar Államkincstár felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét arra, hogy az Európai Unióban található kaptárak állománypótlásának támogatására (méhanya támogatás) 2017. augusztus 3-ig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket.

A 12/2017. (II. 23.) számú Kincstár Közlemény szerinti kifizetési kérelmet személyesen vagy postai úton a Magyar Államkincstárhoz az előírt mellékletek csatolásával együtt kell benyújtani. A kifizetési kérelem benyújtási határideje jogvesztő!

A támogatási jogosultság alapja a 2016. évre vonatkozó őszi méhegészségügyi vizsgálat során megállapított és azt követően legkésőbb 2017. február 23-ig az illetékes állategészségügyi hatósághoz beérkezett bejelentések alapján a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem Kincstárhoz történő benyújtásának napján is a méhész-gazdálkodó tulajdonában lévő méhcsaládok száma. A TIR nyilvántartásba 2017. február 23-át követően bejelentett méhcsaládok után támogatás nem vehető igénybe.

A TIR nyilvántartásba való bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy határidőn túli teljesítéséért a kérelmező felelős, annak minden jogkövetkezményével együtt.

(Magyar Államkincstár)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

A talaj az egyik legjelentősebb, nem megújuló erőforrásunk

2023. április 4. 10:36

Új fenntarthatósági díj és nyilvános pályázat hívja fel a figyelmet a termőtalajok hasznos szervezeteinek, többek között a földigiliszták talajban betöltött nélkülözhetetlen szerepére.

Álmom egy tanya

2023. március 28. 05:36

Pályázati fronton jelenleg 2023. június 5-ig elérhető a „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” kiírás, amely 95% támogatási intenzitású.

25 százalékkal több támogatást kapnak a méhészek 2020-tól

2019. november 25. 09:02

A nemzeti méhészeti program részeként 2020-tól 25 százalékkal több támogatást kapnak a méhészek - mondta Nagy István agrárminiszter vasárnap Gödöllőn.

Tizenhárom tagállam támogatta a méhészeti ágazat megerősítéséről szóló magyar javaslatokat

2019. november 19. 18:00

Az európai méhészek által előállított minőségi termékek nem képesek felvenni az árversenyt az olcsó importtal. Hiába emelkedik uniós szinten a méhcsaládok száma, ha közben csökken az ágazat jövedelmezősége.

Méhészeti támogatás: benyújthatók a kérelmek

2023. június 27. 10:16

Az agrártárca 2,8 milliárd forintos forráskerettel hirdette meg a méhészek munkáját segítő idei támogatási konstrukcióit.

2010 óta több mint duplájára nőtt a hazai mézfogyasztás

2018. augusztus 6. 06:00

Magyarországon mintegy húszezer méhész van, a méhészetek mintegy 1,2 millió méhcsaládot tartanak.