Pályázatok
Pályázatok

Az év elején várható döntés a vadgazdálkodási pályázatokról

Az év elején várható döntés a vadgazdálkodási pályázatokról

Agrofórum Online

Az Országos Vadgazdálkodási Alap 2017. évi pályázati felhívására mintegy 836 millió forint összegű kérelem érkezett a vadászkamarához. A döntések még az év elején várhatóak.

Az Országos Magyar Vadászkamara tájékoztatást adott ki az Országos Vadgazdálkodási Alap 2017. évi pályázati felhívására benyújtott pályázatokról. A felhívásra összesen 834 pályázat érkezett, amelyekből 23-at konzorciumi formában adtak be az érintettek.

Az érkeztetés során a megyei területi szervezetek összesen 45 formailag hibás pályázatot találtak, amelyeket érdemi bírálat nélkül elutasítottak; ezekről az érintett vadászatra jogosultak már kaptak értesítést. A befogadott – formailag megfelelő – pályázatokat 2017. december folyamán a megyei vadvédelmi és vadgazdálkodási bizottságok első fokon tartalmilag is elbírálták, és ennek során 38 pályázatot az elutasításra javasolt státuszba soroltak. A befogadott pályázatok összes támogatási igénye mintegy 836 millió Ft, amiből a konzorciumi igény meghaladja a 237 millió forintot.

Következő lépésben az országos vadvédelmi és vadgazdálkodási bizottság 2018. januárjában áttekinti a pályázatokat, rangsorolja azokat és ajánlást terjeszt be a rendelkezésre álló forrás erejéig a támogatásra javasolt pályázatokról az OMVK elnöksége elé.

(OMVK)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

A talaj az egyik legjelentősebb, nem megújuló erőforrásunk

2023. április 4. 10:36

Új fenntarthatósági díj és nyilvános pályázat hívja fel a figyelmet a termőtalajok hasznos szervezeteinek, többek között a földigiliszták talajban betöltött nélkülözhetetlen szerepére.

Álmom egy tanya

2023. március 28. 05:36

Pályázati fronton jelenleg 2023. június 5-ig elérhető a „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” kiírás, amely 95% támogatási intenzitású.

Fontos a természetes vadállomány számára a téli táplálék-kiegészítés

2021. január 16. 08:39

A vadgazdálkodók, a vadászatra jogosultak sokat tesznek azért, hogy a vadállomány átvészelje a tavaszig még előttünk álló hideg hónapokat.

Döntöttek a vadgazdálkodási pályázatokról

2019. január 22. 07:46

Az elnökség 742 pályázatot támogatott, melyek forrásigénye mintegy 515 millió forint. Elutasítottak 93 pályázatot. Valamennyi pályázó január végéig a megadott elektronikus címen tájékoztatást kap a döntés eredményéről.

Tömeges őzelhullástól tartanak a vadászok a rágcsálóirtó szer engedélyezése miatt

2018. október 26. 10:36

A rágcsálóirtó szer leginkább az őzre és a mezei nyúlra jelent veszélyt ezen fajok táplálkozásbiológiája miatt.

Megemelt forrásokat szeretnének a természeti értékek védelme érdekében

2021. február 1. 10:53

a madárállományok jelentős, 30 %-os csökkentést mutatnak; a beporzó rovarok, így például a háziméh-állományok leromlása a növényvédőszerek hatására vezethető vissza, és az apróvadfajok (fogoly, mezei nyúl) visszaszorulása is kimutatható.