Gépinfo
Gépinfo

Az új MTZ traktor is bemutatkozott Hannoverben

Az új MTZ traktor is bemutatkozott Hannoverben

Agrofórum Online

Minden eddiginél különlegesebb MTZ traktor mutatkozott be a nagyközönség számára a hannoveri Agritechnica kiállításon. A Belarus erőgép már messziről felkeltette az érdeklődést, hiszen eddig nem látott forma társult a jól ismert piros szín mellé, amely meglepő érzést keltett a korábbi szériák között.

A Belarus 622.5 kistraktor prototípusa nyilvánosan a világ legnagyobb agrárrendezvényén mutatkozott be. A gép különlegessége – már a dizájnon túl -, hogy egy 4 ütemű, japán YANMAR dízelmotor hajtja turbófeltöltéssel, 66 LE teljesítménnyel. A gép természetesen az emissziós szabványoknak is megfelel, a motor Stage IIIB kategóriás. A gyártó szerint az új MTZ nagy termelékenységet és alacsony fajlagos üzemanyag-fogyasztást szavatol.

A gépet mechanikus sebességváltóval szerelték, 16 sebességfokozat érhető el, illetve hátramenetben további 8. A Belarus 622.5 maximális sebessége 31,8 km/h.

A tervezők szerint az MTZ prototípus traktora a kompakt méretének, az optimális motorterhelésnek, a kezelőnek nyújtott komfortnak, valamint a modern dizájnnak köszönhetően minden igényt kielégít. A hárompont-függesztés és az elérhető széles sebességtartomány számos munkaeszköz hatékony üzemeltetését teszi lehetővé.

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elképesztő ütemben fejlődik a Lemken és a Krone közös autonóm gépe

2024. március 27. 08:10

Nem kérdés, hogy az autonóm gépek jelentik a mezőgazdaság jövőjét, egyrészt a nagyobb hatékonyság elérése, másrészt pedig a máris égető munkaerőhiány miatt. Két német nagyágyú, a Lemken és a Krone is összefogott ezen a téren.

A 120 LE-t is megugorja az Iseki eddigi legnagyobb traktora

2024. március 25. 14:10

Nagy nyomatékú, kis fogyasztású Deutz motorral szerelték fel a japán Iseki eddigi legnagyobb traktorát, amely már 120 LE fölötti teljesítményű.

Kisebb pázsitokhoz való robotfűnyírók jelentek meg

2024. március 25. 08:10

A Robomow két új, kisebb gyepfelületre tervezett RKS-modellel bővíti a már sikeres RK-sorozatát.

Ez a Toyota pickup 2,6 millió kilométer után ment nyugdíjba

2024. március 24. 16:10

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes.

Traktorpiac: több mint száz traktort adott el a John Deere márciusban

2019. április 8. 09:54

A márciust toronymagasan a John Deere nyerte a traktoreladások terén 109 darabbal, ami 30 százalékos piaci részesedést jelent. A második a Case lett 40 darabbal, míg harmadik a Fendt 27 eladással.

Hannoverben a jövő traktora – Bemutatkozott az első hibrid STEYR

2019. november 12. 10:34

A traktorok következő generációinak tervezésénél a károsanyag-kibocsátás minimálisra vagy nullásra csökkentése fontos vezérelv, amire most az osztrák STEYR is megpróbál választ adni - sok más mellett.

Gépészet Videó

Az AGCO a Vredestein VF Traxion Optimall gumiabroncsokat választotta az új, 7. generációs Fendt Vario 700 traktorokhoz

2023. október 26. 08:10

Az AGCO piacvezető mezőgazdaságigép-gyártó az Apollo Tyres Vredestein VF Traxion Optimall gumiabroncsait választotta az új, 7. generációs Fendt 700 traktorsorozat eredeti felszereléseként (OE).

Biztonságosabb pótkocsis szállítás, nagyobb kényelem – Megérkezett az új PUMA

2023. január 31. 16:09

A látogatók az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon vehették először szemügyre az új PUMA AFS CONNECT traktort, ami 260 lóerő teljesítményével kategóriájának legerősebb modelljeként mutatkozott be.