Agrárközélet
Agrárközélet

Elhunyt Szabó István, a KITE Zrt. tiszteletbeli örökös elnöke

Elhunyt Szabó István, a KITE Zrt. tiszteletbeli örökös elnöke

Agrofórum Online

A KITE Zrt. mély fájdalommal tudatja, hogy Szabó István, a cég tiszteletbeli örökös elnöke, Nádudvar első díszpolgára, mindenki szeretve tisztelt Pista bácsija életének 93. évében, 2017. június 17-én örök nyugalomra tért.

Szabó István 1924. október 20-án született Nádudvaron.  A mezőgazdasághoz fűződő viszonyát kisparaszti származása határozta meg, melyre egész életében büszkén tekintett vissza. 1951-ben lépett be a nádudvari Vörös Csillag Termelőszövetkezetbe, melynek tagjai egy év múlva elnökükké választották. 38 éven át töltötte be ezt a tisztséget.

A kemény munka és a tapasztalat meghozta a gyümölcsét, ugyanis a hatvanas évek már komoly politikai pályafutást hoztak az életébe. Több mint húsz évig vezette a Termelőszövetkezetek Országos Tanácsát (TOT), és kilenc évig volt a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának tagja. Országunk politikai vezetése kétszer jutalmazta Kossuth-díjjal.

A KITE Zrt. elődje, a Kukorica és Iparnövény Termelési Együttműködés 1973-as megalapításával Magyarország akkori mezőgazdasági vezetői mellett az ő érdeme is a szocialista blokkban egyedülálló mezőgazdasági fejlődés, innovatív gondolkodás meghonosítása. A társaság közgyűlése 2014-ben választotta meg tiszteletbeli örökös elnökévé, melyet egészen az elmúlt időszakig azzal köszönt meg, hogy nyugdíjas kora ellenére mindennapos vendég volt a KITE Zrt. nádudvari központi irodaházában.

A tanácsai, a történetei, a jelenléte mindannyiunknak hiányozni fog.

Nyugodjon békében Pista bácsi!

(KITE Zrt.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Magyarországon fogták be egy sáska legelső példányait

2024. március 23. 10:10

Bár mérete alapján a második legnagyobb hazai sáskafaj a keleti vándorsáska után, az év rovarának járó aranyérmet így is bezsebelte 2024-ben. Ismerjük meg közelebbről a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatójának segítségével a sisakos sáskát!

Lengyelország vezető kertészeti vállalkozása vár gyakorlatra!

2024. március 7. 16:10

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Primavega lengyel mezőgazdasági vállalat.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

Hatékony segítség gyümölcstermesztőknek - önjáró és vontatott gyümölcsszedő platformok a KITE Zrt. kínálatában

2021. május 20. 08:34

A mezőgazdaság területén jelentkező munkaerőhiány talán még fokozottabban érinti a gyümölcstermesztéssel foglalkozó gazdákat, hiszen a termesztés során biztosítani kellene több olyan munkaművelet, amelyeket mindezidáig kézzel kellett végezni.

Itt a zöldborsószezon - a KITE Zrt. bemutatta a legújabb fajtákat

2019. június 7. 06:38

Az ország minden szegletében jelen vannak a KITE Zrt. és a van Waveren közös együttműködésében kínált zöldborsófajtái. Ma Magyarországon nincs olyan feldolgozó, illetve integrátor, aki az elmúlt években ne használta volna ezeket a fajtákat.

Betakarítógépek átállása

2022. július 28. 12:46

Közeledik a napraforgó betakarítása és minden gépet át kell szerelni, fel kell készíteni az őszi betakarításra.

A kukorica rovarölő szeres védelme a mikotoxint termelő gombák ellen

2022. május 17. 15:26

A növényvédelmi technológiai újítások bevezetésében Magyarországon élen jár a KITE Zrt.