Pályázatok
Pályázatok

A falugazdászok több mint 120 ezer egységes kérelem beadásában segítettek

A falugazdászok több mint 120 ezer egységes kérelem beadásában segítettek

Agrofórum Online

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdász-hálózata –  előző évekhez hasonlóan – idén is közreműködött a kérelmek beadásában és előzetes ellenőrzésében.

Ebben az évben is közel két hónapjuk volt a magyar gazdáknak arra, hogy beadják igényüket az uniós és nemzeti forrásból finanszírozott támogatási jogcímekre. A június 9-én zárult időszak alatt 41 jogcímre, intézkedésre lehetett kérelmet benyújtani vagy adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni.

2017-ben összesen 177 665 termelő kérelmezett alaptámogatást, illetve zöldítési kifizetést. A bejelentett területek aránya 2016-hoz képest 2,1 százalékkal nőtt, így 4,96 millió hektárra érkezett kérelem a Magyar Államkincstárhoz.

Az egységes kérelmek beadásában megközelítőleg 70 százalékos arányban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak segítségét vették igénybe a gazdálkodók. Ezen időszak alatt kamarai meghatalmazással 122 728 darab kérelmet nyújtottak be és 15 744 darab előzetes ellenőrzésben működtek közre.

(NAK)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Gép- és technológia-beszerzési támogatás nyílik a borászok számára

2024. április 8. 16:10

Több mint 10,8 milliárd forint áll rendelkezésre 2027-ig a borászati üzemek technológiai fejlesztésére a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból finanszírozott ágazati támogatásai között.

Méhészek, figyelem! Május elejéig lehet pályázni bő 3 milliárd forint támogatásra

2024. március 30. 12:10

Több mint 3 milliárd forintban részesülhetnek a méhészek, megjelent ugyanis az ágazat közös agrárpolitika stratégiai terv szerinti támogatási programjának rendeleti szabályozása.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

Máris módosítják a Területi Monitoring Rendszert? Sok magyar gazda örülne neki

2023. szeptember 8. 08:10

Javaslatcsomagot állított össze a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az egységes kérelmek műholdas ellenőrzéssel érintett Területi Monitoring Rendszer (TMR) működésével kapcsolatban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendszer számos esetben hibás eredményeket produkál, így a gazdálkodók indokolatlan esetben is meg nem felelésről szóló végzést kapnak a Magyar Államkincstártól.

Kihívások és lehetőségek az állattenyésztésben

2023. október 18. 17:10

A „SEBASTIEN projekt – Intelligens döntéstámogató rendszer” című, magyar nyelvű felirattal ellátott videóval bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján elérhető szakmai videók aloldal.

Tápláló és egészséges - a magyar hal nem hiányozhat a karácsonyi asztalról

2021. december 4. 09:38

A halhús nemcsak diétákba és kímélő étrendekbe illeszkedik, hanem halászlé formájában a karácsonyi asztal elengedhetetlen kelléke is.

Fókuszban az innováció: júniusban vár az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye

2022. május 4. 12:48

Idén is megrendezik a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva szabadtéri agrárszakmai kiállítást.