Állattenyésztés
Állattenyésztés

Figyelem! Március 31-ig lehet kifizetési kérelmeket benyújtani az őshonos állatok támogatására

Figyelem! Március 31-ig lehet kifizetési kérelmeket benyújtani az őshonos állatok támogatására

Agrofórum Online

Az MVH felhívja a kérelmezők figyelmét, hogy a 2014-es támogatási évre vonatkozó kifizetési kérelmeket kizárólag elektronikus úton nyújthatja be az ügyfél vagy a meghatalmazottja.

Az őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére adható támogatás (őshonos állatok támogatása) ötödik éves kifizetési kérelmeinek benyújtására 2015. március 31-én éjfélig van lehetőség.

Az MVH felhívja a kérelmezők figyelmét, hogy a 2014-es támogatási évre vonatkozó kifizetési kérelmeket kizárólag elektronikus úton nyújthatja be az ügyfél vagy a meghatalmazottja.
Fontos, hogy a kifizetési kérelmet nem elég elmenteni, azt a beadás gombra kattintva lehet ténylegesen benyújtani.

A kérelmekkel kapcsolatos további tudnivalókról az MVH honlapján megjelentetett 32/2015 (II. 25.) számú MVH közlemény ad bővebb tájékoztatást. Konkrét kérdéseket az MVH honlapján a kérdések menüpontban lehet feltenni:
(http://mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kerdesek/kerdes_felteves).

(MVH)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A hazai húsipar a fényt keresi az alagút végén

2024. március 22. 09:10

Éder Tamás a hazai húsipar helyzetéről március 6-án tartott előadásának legfontosabb tényeit és tanulságait foglaljuk össze.

Döbbenetes húsforrással kísérleteznek, ehhez azért gyomor kellene

2024. március 20. 11:10

A legfenntarthatóbban előállítható állati fehérjeforrás lehet egy új tanulmány szerint a pitonhús, amelynek íze a csirkééhez hasonlít.

Már tenyésztik a klímasemleges szarvasmarhát

2024. március 19. 15:10

A szarvasmarhákat a legnagyobb szén-dioxid-termelők között tartják számon. Argentína azonban nem a marhák leselejtezésében, hanem új tanúsítási rendszerben gondolkodik. A cél a klímasemleges szarvasmarha.

Komoly kihívás: 2,4 millióval kevesebb tehénnel kell majd több tejet előállítani az EU-ban

2024. március 16. 14:10

Európai uniós szinten 2035-ig több mint 2 millióval csökkenhet a tejelő tehénállomány, miközben az egy tehénre jutó tejhozamok növekedni fognak.

Már nem kötelező zártan tartani a baromfikat

2022. augusztus 12. 08:16

Az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH) vonatkozó előírásai szerint Magyarország visszanyerte madárinfluenzától való mentességét.

A termelői árak a ráfordítási áraknál nagyobb mértékben nőttek

2020. augusztus 8. 06:36

A növényi termékek 4,1%-kal, az állatok és állati termékek 7,7%-kal drágultak 2019-ben az előző évhez képest.

A mezőgazdasági kibocsátás csaknem felét az Alföld adja

2020. augusztus 30. 04:36

A területileg legnagyobb alföldi régiók szerepe kiemelkedő a mezőgazdasági termelésben: folyó alapáron a teljes kibocsátás közel felét adják.

A malacfarokkurtítás a múlté - Van jobb megoldás!

2023. október 17. 09:10

A farokrágás gyakori probléma a sertéstartó gazdaságokban. Megelőzése, megszüntetése érdekében sokszor alkalmazzák a gazdák a rutinszerű farokkurtítást, amely állatjóléti szempontból kifogásolható módszer. Jó tudni, hogy a farokrágás kiváltó okainak megszüntetésével jó eséllyel megelőzhető a farokrágás kialakulása.