Agrárközélet
Agrárközélet

Gyuricza Csaba lett az MVH elnöke

Gyuricza Csaba lett az MVH elnöke

Agrofórum Online

Március első napjától ismét van vezetője Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak (MVH), Gyuricza Csaba személyében.

Március első napjától ismét van vezetője Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak (MVH), Gyuricza Csaba személyében. A szakember tájékoztatása szerint miniszterelnöki és miniszteri felkérésre vállalta el az új feladatot, s egyúttal február végi határidővel lemondott a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán betöltött dékáni tisztségeiről.

Palkovics Péter, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) korábbi elnöke, 2010 júniusától betöltött tisztségéről 2014. szeptember 10-i hatállyal lemondott.

Kapcsolódó cikkünk:
Gyuricza Csaba sikeresen megvédte nagydoktori disszertációját

(Napi Gazdaság)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Magyarországon fogták be egy sáska legelső példányait

2024. március 23. 10:10

Bár mérete alapján a második legnagyobb hazai sáskafaj a keleti vándorsáska után, az év rovarának járó aranyérmet így is bezsebelte 2024-ben. Ismerjük meg közelebbről a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatójának segítségével a sisakos sáskát!

Lengyelország vezető kertészeti vállalkozása vár gyakorlatra!

2024. március 7. 16:10

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Primavega lengyel mezőgazdasági vállalat.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

Mérföldkő a hazai agrár-felsőoktatásban

2020. augusztus 3. 09:32

Az átalakítás során hatékony intézményrendszert, modern és nemzetközi szinten is versenyképes, erős gyakorlati lábbal rendelkező képzési programot hoznak létre, amelyben az oktatók hivatásuknak tudnak élni és megbecsülésnek örvendhetnek.

Átadták a SZIE Józsefmajori Tanüzemének felújított épületét

2019. október 19. 11:38

A tangazdaságban hosszú távú cél, hogy a sertéstartás mellett a hús feldolgozása is bemutatásra kerüljön saját vágópont és manufakturális húsfeldolgozó üzem létrehozásával.

Már csak néhány napig lehet jelentkezni a gyümölcs-zöldségfeldolgozó képzésekre

2020. január 14. 13:17

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara óriási sikerként könyveli el a 2019. februárban elindított Gyümölcs-zöldségfeldolgozó szakmérnök/szaktanácsadó/tanfolyam képzéseit, melyeket 2020 februárjától újra meghirdetnek a szektorban dolgozók számára.

773 millió forintból indulhatnak agrárfejlesztések a Szent István Egyetem közreműködésével

2020. szeptember 8. 08:50

A Szent István Egyetem és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ több pályázata is támogató szakmai véleményt kapott a piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projekteket támogató pályázaton, a várhatóan elnyerhető összeg mintegy 773 millió forint.