Bulvár
Bulvár

Így lehet villanyoszlopokat dönteni egy rendsodróval (+KÉPEK)

Így lehet villanyoszlopokat dönteni egy rendsodróval (+KÉPEK)

Agrofórum Online

Egy rendsodrót szállító tréler szakította le a felsővezetéket Pomázon péntek reggel, méghozzá úgy, hogy két villanyoszlop is kidőlt - olvasható az Index.hu oldalon. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint sérültje is van a balesetnek.

A baleset Pomáz közepén történt, ahol a HÉV-megálló és a körforgalom van. A jármű az Index.hu szerint elég nagy sebességgel közlekedett, akkor vette észre a bajt, mikor már a második oszlop is dőlt. A katasztrófavédelem szerint két gyalogos könnyű sérüléseket szenvedett. A műszaki mentést a pomázi önkormányzati tűzoltók végezték.

A fotókat az Index.hu olvasója készítette.

(Index.hu; Varkapu.info)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Így kell orchideát nevelni vízben

2024. március 25. 07:10

Az orchideanevelés komoly kihívás mindazoknak, akik úgy hiszik, könnyű dolguk lesz a növényükkel, hiszen csak egy orchideatáp kell hozzá, és aztán folyton nyílnak majd a virágok.

A „marhahúsrizst” tekintik a jövő fehérjeforrásának dél-koreai tudósok

2024. március 19. 09:10

Dél-koreai kutatók marhahússejteket szaporítanak rizsszemekben. Ez szerintük fenntartható, megfizethető és környezetbarát húspótló fehérjeforrás lehet, és helyettesítheti a hústermelés céljából tenyésztett szarvasmarhákat.

Mohairtó csodaszer egyenesen a hűtőből

2024. március 18. 14:10

A moha nemcsak a fűben, de akár a teraszburkolaton vagy a betonon is megjelenhet. Mutatunk egy megoldást ellene, amely a legtöbb hűtőszerkényben vagy spájzban megtalálható.

Meghökkentő: nitrogént töltenek a chipses zacskókba

2024. március 18. 11:10

Sokan csóválják a fejüket, amikor megvásárolnak egy nagy zacskó chipset, és csak az alján zörög valamennyi a sós finomságból. Pedig éppen a fogyasztó érdekeit szolgálja ez a fajta csomagolás.

CLAAS roadshow a BME-n

2019. november 28. 04:54

A BME Sportközpont mögötti területen az érdeklődők első kézből szerezhettek információkat a 2020-as CLAAS UniTech mérnökversenyről.

Gyengén teljesített a traktorpiac augusztusban

2019. szeptember 9. 10:17

A traktorpiac legkedveltebb szegmense a 8 tonnánál nagyobb tömegű 1173 darabbal, ami 53 százalékos részesedés a piacból.

CLAAS XERION hevederes járószerkezettel és Stage V motorokkal

2020. március 24. 14:33

A XERION 4200 motorteljesítménye csaknem 30 lóerővel nőtt 462 lóerőre (340 kW). Ez azt jelenti, hogy a traktor szignifikánsan nagyobb teljesítménytartalékkal rendelkezik a kiegészítő egységek, mint például a teljesítményhidraulika meghajtására, ami hígtrágya kijuttatásakor fontos.

Új világcsúccsal ünnepelte 25. születésnapját a CLAAS hibrid technológia

2021. január 14. 04:36

A szabadalmaztatott APS HYBRID SYSTEM, mely az APS cséplőszerkezet és a ROTO PLUS másodlagos leválasztórendszer kombinációja, az 1995-ös Agritechnica kiállításon jelent meg először.