Agrárközélet
Agrárközélet

Jótékonysági faültetést szervezett a Borealis L.A.T egy szolnoki iskolában

Jótékonysági faültetést szervezett a Borealis L.A.T egy szolnoki iskolában

Agrofórum Online

Csapatépítő programként önkéntes munkát vállaltak a Szolnokon is telephellyel rendelkező Borealis L.A.T Hungary Kft. dolgozói a helyi Kodály Zoltán Általános Iskolában. Az iskola hatalmas udvarára mindig ráfér a csinosítás, a vállalat pedig egyik fő értékeként tartja számon a társadalmi szerepvállalást, ezért saját felajánlásából 200 cserjét és 16 fát vásárolt, melyeket a dolgozók közösen ültettek el.

A rendezvénynek immár hagyományai vannak, hiszen a műtrágya-forgalmazással foglalkozó nemzetközi hátterű vállalat az elmúlt években több telephelyének környékén végzett már hasonló önkéntes munkát, mindannyiszor a kisgyermekek, óvodák, iskolák, illetve a munkatársak közös örömére.

A szolnoki iskola közösségi oldalán az alábbi bejegyzés olvasható:

„2017. december 8-án a Borealis L.A.T. Hungary Kft. jóvoltából több csodás facsemetével gazdagodott az iskolaudvar. A kerítés mellé pedig cserjéket is telepítettek.
Köszönjük!
Nagyon vigyázunk az elültetett fákra, bokrokra, hiszen ezek környezetünket szépítik!”

(Borealis L.A.T. Hungary Kft.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Magyarországon fogták be egy sáska legelső példányait

2024. március 23. 10:10

Bár mérete alapján a második legnagyobb hazai sáskafaj a keleti vándorsáska után, az év rovarának járó aranyérmet így is bezsebelte 2024-ben. Ismerjük meg közelebbről a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatójának segítségével a sisakos sáskát!

Lengyelország vezető kertészeti vállalkozása vár gyakorlatra!

2024. március 7. 16:10

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Primavega lengyel mezőgazdasági vállalat.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

Kéntrágyázás: Aktuális hóbort vagy mindennapi szükséglet?

2018. július 11. 11:11

Nitrogén, a foszfor és a kén azok az ásványi tápanyagok, amelyek a legfontosabb szerepet játszák a növények elsődleges és másodlagos anyagcsere folyamataiban, mint szerkezet-alkotó és funkcionális elemek. Részt vesznek a fehérjék, az örökítő anyagok, az energia tároló és szállító vegyületek, valamint a növények stressztűrő képességét befolyásoló szerves anyagok kialakításában.

A kiváló repcetermés receptje: minőségi tápanyagok

2019. július 2. 10:15

Ha a kezdeti fejlődés során a növény minden tápanyagot megkap, egy megerősödött és jól begyökerezett állomány megy a télbe, ami már egy mérföldkő a jó terméshez vezető úton.

Nitrogénműtrágyák és startertrágyák - Tápanyag-gazdálkodási szakmai nap (I. rész)

2018. március 13. 16:27

A különböző nitrogénműtrágya típusok jellemzése, a tápanyag-antagonizmussal kapcsolatos kérdések, a relatív tápanyaghiány okai, a startertrágyák típusai, jellemzői és hatékonysága.

Ősszel kell megalapozni a következő évi magas repcetermést

2022. július 30. 05:24

Mint minden szántóföldi kultúránál, a repcénél is a műtrágyázás megtervezésének alapja a talajvizsgálati eredmények és a repce fajlagos tápanyagigényének ismerete.