Pályázatok
Pályázatok

Közeleg a történelmi bázisjogosultságok átírásának határideje

Közeleg a történelmi bázisjogosultságok átírásának határideje

Agrofórum Online

Megjelent a Magyar Államkincstár 4/2017. (II. 9.) számú közleménye, amely a történelmi bázis jogosultságok jogosultjának személyében bekövetkezett változás átírásának rendjéről tartalmaz az érintettek számára fontos információkat.

A tej, a szarvasmarha történelmi bázisjoggal rendelkezők, valamint a kedvezőtlen területeken gazdálkodó anyajuhtartók a történelmi bázisjogosultságok átruházására vagy ideiglenes átengedésére vonatkozó kérelmeiket tárgyév szeptember 30-ig nyújthatják be a Magyar Államkincstárhoz.

A teljes közlemény a Magyar Államkincstár holnapján, ide kattintva érhető el.

(FM Sajtó)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Gép- és technológia-beszerzési támogatás nyílik a borászok számára

2024. április 8. 16:10

Több mint 10,8 milliárd forint áll rendelkezésre 2027-ig a borászati üzemek technológiai fejlesztésére a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból finanszírozott ágazati támogatásai között.

Méhészek, figyelem! Május elejéig lehet pályázni bő 3 milliárd forint támogatásra

2024. március 30. 12:10

Több mint 3 milliárd forintban részesülhetnek a méhészek, megjelent ugyanis az ágazat közös agrárpolitika stratégiai terv szerinti támogatási programjának rendeleti szabályozása.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

Elindultak a mezőgazdasági támogatások a talajművelő gépekre!

2021. június 28. 10:19

A Busa Bt. most teljeskörű segítséget biztosít a pályázat megírásában!

A fűszerpaprika-termelők ismét igényelhetik a csekély összegű támogatást

2019. május 3. 10:50

A támogatás összegét a kérelmező rendelkezésére álló szabad mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) keret figyelembevételével határozza meg a Kincstár.

Az egységes kérelem esetében támogatói okirat nélkül is beadható kifizetési kérelem

2018. április 27. 06:08

A kifizetési kérelem benyújtása ebben az esetben is szankciómentesen tehető meg, azonban azok elbírálására csak a támogatói okirat kiadását követően kerül sor.

Zöldülő agrárpolitika - A KAP-reform hazai lehetőségei

2021. április 14. 11:15

A mezőgazdaság hosszú távon is fenntartható gazdaságossága kizárólag a természeti erőforrások és az ökoszisztémák védelmének figyelembevételével biztosítható.