Bulvár
Bulvár

Lefoglalt almákat címkézett át egy újfehértói kereskedő

Lefoglalt almákat címkézett át egy újfehértói kereskedő

Agrofórum Online

Feltörte a hatóság által már lepecsételt raktárt egy újfehértói kereskedő és átcímkézte értékesítésre az ott megsemmisítésre váró 14 tonna almát.

Feltörte a hatóság által már lepecsételt raktárt egy újfehértói kereskedő és átcímkézte értékesítésre az ott megsemmisítésre váró 14 tonna almát – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Még korábban az ekáer-adatok alapján ellenőrizték a NAV és a kormányhivatal munkatársai az újfehértói gyümölcskereskedést, a raktárban akkor éppen almát csomagoltak, három bejelentés nélkül foglalkoztatott munkás. A vállalkozás semmilyen nyilvántartást nem vezetett a forgalmazott élelmiszerekről, így keveredtek egymással a különböző származású gyümölcsök, az újracsomagolt termékek címkéjén már egyáltalán nem volt azonosítható azok eredete. A telephelyen talált mintegy 14 tonna jelöletlen almát a kormányhivatal munkatársai lefoglalták és megsemmisítésre zár alá vették. A vállalkozás vezetője azonban később a hatósági zárat feltörve átcímkéztette a gyümölcsöket, hogy elkerülje azok megsemmisítését.

A kereskedőnek az igazolatlan eredetű áru forgalmazásán és a be nem jelentett alkalmazottak foglalkoztatásán túl hatósági zártörés miatt is felelnie kell, amiért akár egy évig terjedő szabadságvesztés is járhat – jelezte a NAV.

(nak.hu/NAV)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Így kell orchideát nevelni vízben

2024. március 25. 07:10

Az orchideanevelés komoly kihívás mindazoknak, akik úgy hiszik, könnyű dolguk lesz a növényükkel, hiszen csak egy orchideatáp kell hozzá, és aztán folyton nyílnak majd a virágok.

A „marhahúsrizst” tekintik a jövő fehérjeforrásának dél-koreai tudósok

2024. március 19. 09:10

Dél-koreai kutatók marhahússejteket szaporítanak rizsszemekben. Ez szerintük fenntartható, megfizethető és környezetbarát húspótló fehérjeforrás lehet, és helyettesítheti a hústermelés céljából tenyésztett szarvasmarhákat.

Mohairtó csodaszer egyenesen a hűtőből

2024. március 18. 14:10

A moha nemcsak a fűben, de akár a teraszburkolaton vagy a betonon is megjelenhet. Mutatunk egy megoldást ellene, amely a legtöbb hűtőszerkényben vagy spájzban megtalálható.

Meghökkentő: nitrogént töltenek a chipses zacskókba

2024. március 18. 11:10

Sokan csóválják a fejüket, amikor megvásárolnak egy nagy zacskó chipset, és csak az alján zörög valamennyi a sós finomságból. Pedig éppen a fogyasztó érdekeit szolgálja ez a fajta csomagolás.

Lisztharmat, tűzelhalás, varasodás - Ezek ellen is védekezni kell a napokban

2018. július 5. 20:01

Szőlőben a fürtök záródása miatt fontos a mostani védekezés, főként a lisztharmat ellen, de a fiatal hajtásokon újabb peronoszpórás olajfoltok jelentek meg.

Az almamolytól "kukacos" a termés?

2018. augusztus 21. 07:30

H. János kérdése: mitől kukacos az alma? Tavaly rengeteg ilyen almám lett, mit tehetek, hogy idén ne forduljon elő?

Hogyan védekezhetünk a lisztharmat ellen almában és szőlőben?

2019. április 28. 07:36

S. Miklós kérdése: Kertemben található almafáim és szőlőtőkéim minden évben nagyon lisztharmatosak. Mit tehetek ellene?

Így számolják ki előre a pontos almatermést

2023. szeptember 10. 15:10

Az egyes fákra vonatkozó becslések alapján a teljes régió hozamát lehet megbecsülni extrapolációval.