Pályázatok
Pályázatok

Megkezdődött a tenyészbaromfi állatjóléti támogatás kifizetése

Megkezdődött a tenyészbaromfi állatjóléti támogatás kifizetése

Agrofórum Online

A Magyar Államkincstár befejezte az étkezési tojást termelő tyúkállományok, valamint tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatásának feltételeiről szóló 38/2016. (VI. 6.) FM rendelet alapján a 2016/2017-es támogatási évre benyújtott kifizetési kérelmek bírálatát.

A 2017 júliusában benyújtott kifizetési kérelmek alapján a tenyészbaromfi állatjóléti támogatásban érintett 118 gazdálkodó részére a Kincstár összesen közel 1,37 milliárd forint összegű támogatás kifizetését kezdte meg 2017. november 8. napján.

Az intézkedés célja, hogy támogatásban részesüljenek azon gazdálkodók, akik vállalják az előírásokon túlmutató állatjóléti feltételek biztosítását az étkezési tojást termelő tyúk és tenyészbaromfi állományok tartása során.

(Magyar Államkincstár)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

A talaj az egyik legjelentősebb, nem megújuló erőforrásunk

2023. április 4. 10:36

Új fenntarthatósági díj és nyilvános pályázat hívja fel a figyelmet a termőtalajok hasznos szervezeteinek, többek között a földigiliszták talajban betöltött nélkülözhetetlen szerepére.

Álmom egy tanya

2023. március 28. 05:36

Pályázati fronton jelenleg 2023. június 5-ig elérhető a „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” kiírás, amely 95% támogatási intenzitású.

Univerzális traktort adtak át Kecskéden a Magyar Falu Programnak köszönhetően

2020. július 13. 06:46

A Magyar Falu Program keretében a Kormány 2020-ban is pályázatot hirdetett a Magyarország területén működő 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települési önkormányzatok számára közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzésre. A támogatás célja a belterületi közterületek rendezettségének támogatása, feltételeinek javítása, megfelelő eszközállomány biztosítása.

Állattartó telepek megújítása pályázat – milyen gépek férnek bele Massey Fergusonból?

2021. december 7. 08:32

Az állattartó telepek megújítása (ÁTK) pályázat keretein belül számos hatékony, prémium és kiváló ár/érték arányú Massey Ferguson erőgép, körbálázó és szálastakarmány gép érhető el. Traktorokból a 83 kW-os teljesítményhatáron belül találunk rendkívül egyszerű felépítésű „alap” elvárásoknak megfelelőt, de a teljes rugózásra, automata kormányzásra és prémium technológiai megoldásokra vágyó Gazdálkodók is megtalálják a maguk gépét a kínálatban.

Gazdainfó: átmeneti támogatások az állattenyésztőknek

2020. október 9. 09:09

A kötelező körökön túl (mint például AKG tápanyag-gazdálkodási terv), ami az elmúlt hónapot jellemezte, ez a hónap az átmeneti és állatjólléti támogatásokról szól. Ezeket sorban listázom, érdemes menteni a cikket a határidők lejártáig.

Várják az észrevételeket a tejágazat szerkezetátalakítási pályázat kapcsán

2018. július 30. 06:51

2018. augusztus 2-ig várják az észrevételeket a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatással kapcsolatos leendő pályázati kiírás társadalmi egyeztetése során.