Gépinfo
Gépinfo

A New Holland megálmodta a jövő traktorát

A New Holland megálmodta a jövő traktorát

Agrofórum Online

A New Holland az előző évekhez hasonlóan ismét lenyűgözte a Farm Progress Show látogatóit.

Míg a tavalyi évben az önvezető traktorok kapták a legnagyobb figyelmet, idén
már a biogáz üzemben előállított, metánnal hajtott traktorokon volt a hangsúly.

A New Holland most bemutatott – egyelőre csak koncepció – traktorát is biogáz hajtja, ám a legérdekesebb újítások a futurisztikus vezetőfülkében vannak. A vezetőt körülvevő
ablakok akadálytalan kilátást biztosítanak, még a vezetőfülke teteje is üveg. Visszapillantó tükrök helyett egy 360 fokos kamerarendszer van.

A vezetőtől jobbra, fejmagasságban érintőképernyős kijelző helyezkedik el. Itt a traktor összes beállításához hozzá lehet férni. A fontosabbakat egy kézmozdulattal áthelyezhetjük a kormányon lévő kisebb képernyőre. A traktort akár az okostelefonunkról is irányíthatjuk (a rendszer lehetővé teszi az autonóm vezetési
technológia beépítését is). Ez különösen hasznos lehet, ha például napsütéses időben előre, a munka megkezdése előtt le szeretnénk hűteni a fülkét, amely leginkább egy üvegházhoz hasonlít.

A New Holland a novemberi, hannoveri Agritechnicán mutatja majd be a második generációs biogázüzemű erőgépét, amely egy újabb lépést jelenthet a jövő traktora felé.

(Szekeres Péter – Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elképesztő ütemben fejlődik a Lemken és a Krone közös autonóm gépe

2024. március 27. 08:10

Nem kérdés, hogy az autonóm gépek jelentik a mezőgazdaság jövőjét, egyrészt a nagyobb hatékonyság elérése, másrészt pedig a máris égető munkaerőhiány miatt. Két német nagyágyú, a Lemken és a Krone is összefogott ezen a téren.

A 120 LE-t is megugorja az Iseki eddigi legnagyobb traktora

2024. március 25. 14:10

Nagy nyomatékú, kis fogyasztású Deutz motorral szerelték fel a japán Iseki eddigi legnagyobb traktorát, amely már 120 LE fölötti teljesítményű.

Kisebb pázsitokhoz való robotfűnyírók jelentek meg

2024. március 25. 08:10

A Robomow két új, kisebb gyepfelületre tervezett RKS-modellel bővíti a már sikeres RK-sorozatát.

Ez a Toyota pickup 2,6 millió kilométer után ment nyugdíjba

2024. március 24. 16:10

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes.

Trendek a szántóföldi növényvédelemben - Agritechnica 2019

2020. március 27. 14:47

Az új technológiai megoldások egy célt szolgálnak, nevezetesen azt, hogy csak annyi szert használjunk amennyi szükséges, olyan pontosan amennyire csak lehet és ilymódon hozzunk létre egy modern integrált növényvédelmi rendszert.

E-Control Mobile alkalmazással kalibrálható Väderstad vetőgépek

2019. november 11. 14:50

Mivel az okostelefon vezeték nélkül kapcsolódik a Väderstad vetőgéphez, a gép kezelője szabadon mozoghat a gép körül a kalibrálás közben.

Case IH újdonságok az Agritechnicán

2019. december 10. 09:36

A Case IH új fejlesztéseinek széles skáláját (traktor, kombájn, bálázó) mutatta be a kiállításon, ahol az új LB436 HD bálázó a “Szalma és takarmány” kategóriában, míg a DataConnect az “Elektronika” kategóriában nyerte el az “Az év gépe 2020” díjat.

Sokoldalú munkagép a Köckerlingtől, amely biogazdálkodóknak is ideális

2023. október 2. 17:10

A biogazdálkodást, illetve konvencionális talajművelést végző gazdák számára is ideális választás lehet a Köckerling sokoldalú Bio Allrounder 700 munkagépe, ami sokkal több egy egyszerű magágykészítőnél.