Növénytermesztés
Növénytermesztés

Nógrád megyében így zajlik a levendula betakarítása (KÉPEK)

Nógrád megyében így zajlik a levendula betakarítása (KÉPEK)

Agrofórum Online

A helyi gazdálkodó, Misi bácsi, területén 30 éve foglalkozik ezzel a növénnyel, amely az alábbi fotókon is impozáns látványt nyújt.

A Nógrád megyei levendula-ültetvényen a napokban végeztek a betakarítással. A helyi gazdálkodó, Misi bácsi, területén 30 éve foglalkozik ezzel a növénnyel, amely az alábbi fotókon is impozáns látványt nyújt. Galbács Tamás fotói a levendula betakarításáról.

 

További képek a levendula betakarításáról Galbács Tamás Facebook oldalán >>>

(Agrofórum Online – Fotó: Galbács Tamás)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezték – lehet öntözni!

2024. április 16. 13:10

Az elmúlt időszak rendkívül csapadékszegény időjárása és a gazdálkodói visszajelzések alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége kezdeményezte a tartósan vízhiányos időszak kihirdetését.

Megbukott a monokultúrás gazdálkodás

2024. április 15. 14:40

Kutatók öt kontinens 2655 gazdaságát elemezve bizonyították, hogy az ipari, monokultúrás gazdálkodásról való elmozdulással az ember és környezete is csak nyerhet.

Már a paradicsomot is drónok porozzák be

2024. április 15. 12:40

A Two Wellsben található Perfection Fresh farm drónokat integrál a paradicsomtermesztési folyamatokba ellenőrzött üvegházi körülmények között. A kísérlet célja az, hogy megoldást találjanak a paradicsomtermesztés kritikus szempontjának számító beporzás kihívásaira.

Szennyvízből öntözővíz? Így vennék fel a harcot az aszállyal Németországban

2024. április 12. 13:10

Egy törvénytervezet szerint meg akarják könnyíteni a tisztított kommunális szennyvíz kijuttatását a szántóföldekre. A gazdálkodók, kertészek és vízügyi szakemberek szigorú biztonsági előírásokat követelnek a kockázatok minimalizálása érdekében.

A szántóföldi növénytermesztés munkabiztonsága

2019. január 24. 05:37

A szántóföldi növénytermesztés tekintetében oda kell figyelni arra, hogy a gépkezelők rendelkezzenek az általuk kezelt gépekre érvényes vezetői engedéllyel – a gépek pedig rendelkezzenek a szükséges felülvizsgálati, karbantartási dokumentációkkal, kockázatértékelésekkel.

A földimogyoró lehet a jövő növénye

2024. február 28. 08:10

A tudományos világ fáradhatatlanul keresi azokat a növényeket, amelyek a fokozódó éghajlati problémák mellett is megállják a helyüket. Talán elsőre nem is gondolnánk, de bizony, a földimogyoró is e „túlélők” közé tartozik.

Ukrajnában megkezdték az aratást

2021. június 22. 09:44

Ukrajna, a globális szinten is jelentős mezőgazdasági exportőr megkezdte a 2021-es gabona betakarítását. Az első gabonaszállítmányok már a fekete-tengeri mennek, az export az ukrán Nika-Tera tengeri kikötőből indult meg.

Dél-Oroszországban magas hozamokkal kezdik meg a betakarítást

2022. június 23. 07:36

Idén nyáron várhatóan nagy gabonatermést és esetleg rekordmagas búzatermést takarítanak be az országban.