Agrárközélet
Agrárközélet

Nyerj szárzúzót vagy nagy értékű input termékeket! – Újabb nyereményjáték az Agrofórummal

Nyerj szárzúzót vagy nagy értékű input termékeket! – Újabb nyereményjáték az Agrofórummal

Agrofórum Online

A mostani fődíj az Auditker Kft. felajánlásának köszönhetően nem más, mint egy BERTI EKR/S 250 univerzális szárzúzó.

Az előző, 2015 őszén indított nyereményjátékunk kedvező fogadtatása nyomán, arra bíztatjuk mind a szaklapunk, mind az Agrofórum Online agrárportálunk olvasóit, hogy ismét kísértsék meg szerencséjüket, és vegyenek részt az Agrofórum új nyereményjátékán.

A mostani fődíj az Auditker Kft. felajánlásának köszönhetően nem más, mint egy BERTI EKR/S 250 univerzális szárzúzó, melyet azon olvasóink között sorsolunk ki, akik 2016. október 1. és 2017. február 28-a között kombinált Agrofórum előfizetéssel rendelkeznek.

Nyerési esélyeiket tovább növelhetik azok, akik nemcsak szaklapunkat forgatják rendszeresesen, hanem agrárportálunk, az Agrofórum Online (www.agroforum.hu) regisztrált látogatói is. Ugyanis azok között, akik a fent megjelölt időszakban regisztrálnak, vagy frissítik a már meglévő regisztrációjukhoz tartozó adatlapjukat honlapunkon, különdíjként nagy értékű input termékeket sorsolunk ki a KWS Magyarország Kft., az Agrova Kft., a Yara Hungária Kft. és a Dow AgroSciences jóvoltából.

A KWS Magyarország Kft. KWS 2370, SOLFERINO, KAMPARIS, KONFITES, KWS 2482 hibridkukorica vetőmagot (nyertes igénye szerint választható), az Agrova Kft. Phylazonit Talajoltó, Tarlóbontó, ill. Talajregeneráló baktériumkészítményt (nyertes igénye szerint választható), a Yara Hungária Kft. a YaraVitaTM Gramitrel lombtrágyát, a Dow AgroSciences pedig III. kategóriás (szabadforgalmú) N-Lock nitrogén stabilizátor készítményt ajánlott fel egyenként 500 ezer Ft értékben.

A nyereményjátékban való részvétel feltételei

A fődíjért

A fődíjért azon olvasóink szállhatnak „ringbe”, akik 2016. október 1. és 2017. február 28-a közötti időszakban kombinált Agrofórum (print + digitális) előfizetési csomaggal rendelkeznek!

A meglévő print, ill. online előfizetések kombinált csomagra történő átváltásának lehetőségét minden már meglévő olvasónk számára biztosítjuk.
 Az előfizetői csomagváltás szaklapunk nyomtatott változatát olvasóknak mindössze 2.000 Ft-ba kerül.
 Azoknak, akik eddig csak digitális változatban olvasták az Agrofórumot, a csomagváltásért 4.000 Ft-ot kell fizetniük.
 Míg az új előfizetőknek a kombinált előfizetői csomagot 10.000 Ft-os áron kínáljuk.

A csomagváltást, ill. az új előfizetést egyszerűen és kényelmesen intézhetik az olvasószolgálatunkon (tel: +3630/957 7275, olvasoszolgalat@agroforum.hu), vagy honlapunkon (www.agroforum.hu/elofizetes) keresztül.

A különdíjakért

A különdíjakat azok között sorsoljuk ki, akik 2016. október 1. és 2017. február 28. között regisztrálnak, vagy a már meglévő regisztrációjukat frissítik honlapunkon, a www.agroforum.hu-n.

A nyereményjáték sorsolása: 2017. március 3-án, közjegyző jelenlétében.

A fődíj – BERTI EKR/S 250 szárzúzó

A BERTI EKR R/S 250 egy 250 cm munkaszélességű, univerzális mulcsozó, mely kiválóan alkalmas szántóföldi kultúrák szármaradványainak aprítására, elhanyagolt területek tisztántartására, illetve szőlőben, gyümölcsösben keletkezett maximum 4 cm átmérőjű nyesedék zúzására.
E munkagép egyaránt használható front, illetve hátsó TLT-ről is, 50-100 LE közötti traktorokkal.

Főbb műszaki paraméterek:

• Aprítható nyesedék átmérő: 4 cm
• Munkaszélesség: 250 cm
• Legnagyobb szélesség: 268 cm
• Teljesítményigény: 50-100 LE
• Kalapácsok típusa: BERTI „A” kalapács kések
• Kalapácsok száma: 22 db
• Meghajtás: ékszíjas (4 db)
• TLT fordulatszámigény: 540 1/perc
• Oldalkinyúlás traktor középvonaltól: 1700 mm
• Súly: 700 kg

1. Különdíj – KWS hibridkukorica vetőmag

A KWS Magyarország Kft. felajánlása révén a nyertes számos kiváló kukorica hibrid közül választhatja ki a számára leginkább megfelelőt, vagy akár egy fajtasor kísérletet is beállíthat velük.

KWS 2370 Új számok, új sikerek (FAO 250-300)
Jellemzői: Közép korai hibridekkel egyenértékű termés; akár másodvetésűként is vethető; intenzív korai fejlődés; kimagasló adaptálhatósági szint; az aszályos időszakot megelőzően termékenyül; cső-szár arány mutatói kiválóak; magasfokú szárdőléssel szembeni ellenállóság; időben lekerülő, kalászos előtti talajmunkák elvégezhetők.

SOLFERINO Hibrid egy magas színvonalú mezőgazdasági technológiához (FAO 300-350)
Jellemzői: Tőszám flexibilitás; intenzív korai fejlődés; szárstabilitás; középmagas; alacsony csőeredés; hosszantartó virágzási intervallum; kimagasló pollen életképesség; zöld száron érő; kimagasló fehérjetartalom; alacsony ezerszem-tömeg.

KAMPARISHosszú csövek, magas szemtömeg (FAO 350-400)
Jellemzői: Dél-Kelet Európa legerősebb új középérésű hibridje; magas adaptálhatósági szint; intenzív korai fejlődési erély; stabil támasztógyökerek – stabil növényzet; nő ivarú és hímivarú virágzatok szinkronvirágzása; termékeny csővégek; zöldszáron érés; betegségekkel szembeni ellenállóság.

KONFITES Bajnok a hőségben (FAO 400-450)
Jellemzői: A Délvidék és Észak-Bácska egyik legkeresettebb KWS hibridje; termés eredményei a jelenlegi legerősebb versenytársakat felülmúlja; kimagaslóan jó adaptálhatóság; széles termőhelyi és klimatikus stabilitás jellemzi; szár- és csőbetegségekkel szembeni ellenállósága kimagasló; zöldszáron érő; dinamikus vízleadás és gyors érés.

KWS 2482A magas hozam gyerekjáték (FAO 400-450)
Jellemzők: Kimagasló adaptálhatóság; széles vetés intervallum; intenzív tavaszi fejlődési erély; hatalmas gyökérzet; erős, stabil szár; dőléssel való szembenállóság; normál levélállás; nő és hímivarú virágzatok szinkronvirágzása; kiváló aszálytűrés; zöldszáron érés; kiváló vízleadási dinamika; kimagasló beltartalmi paraméterek

2. Különdíj –Phylazonit baktériumkészítmény

A Phylazonit baktériumkészítmények egyedülálló módon képesek a napjainkban kritikusan gyengülő talajélet regenerálására, mégpedig élő talajbaktériumok billiárdjainak célzott és következetes termőföldbe juttatásával. A természetes és folyamatos nitrogén-, foszfor-, kálium-, mezo- és mikroelem-feltárás útján biztosítja az intenzív növénytermesztéshez szükséges tápanyag jelentős részét. Használata a 21. század változó klímaviszonyai között is nagyobb hozamot, egészségesebb és ellenállóbb növényeket, kiszámíthatóbb gazdálkodást eredményez, akár csökkentett kemikáliahasználat, így alacsonyabb költségek mellett. A talajélet feljavításával nemcsak gazdaságos és hatékony mezőgazdasági termelés folytatható, hanem közelebb kerülünk az egészséges élelmiszerek előállításához is.

A termékcsalád tagjai:

• Phylazonit Talajoltó baktériumkészítmény:
A talajoltás a talajerő növelése, amire azért van szükség, mert talajaink állapota és azok szerkezete romlik, méreganyagokkal, szermaradványokkal vannak tele. Csökken a kémhatásuk és ezáltal a tápanyag-szolgáltató képességük, felszaporodnak a káros hatású gombák, kedvezőtlen biológiai és kémiai folyamatok zajlanak. A Phylazonit Talajoltó használatával a tápanyag-utánpótlás és a talajművelési munkák is jelentősen hatékonyabbá válnak. Rövidtávon pozitív hatású a termesztett növény fejlődésére, hozamára és minőségére, hosszú távon javítja a termőtalaj minőségét, tápanyag- és vízgazdálkodását, azaz a talaj termékenysége folyamatosan javulni fog.

• Phylazonit Tarlóbontó baktériumkészítmény:
Talajainknak szükségük van a szervesanyagok pótlására. Ennek hiányában szerkezetük, víz-, levegő- és hőgazdálkodásuk folyamatosan romlik, tápanyag-szolgáltató képességük csökken. Az egyetlen módja annak, hogy jelentősebb mennyiségű szervesanyag kerüljön a talajba az, hogy a betakarítás után visszamaradó tarlómaradványokat tarlóbontóval kezeljük és a talajba keverjük. A beforgatásra került szármaradványok igen fontos szerepet játszanak a humuszképződésben, nagyon sok NPK-t tartalmaznak, melyek megfelelő lebomlás esetén a következő kultúrnövény számára felvehetővé válnak. Ezeket a folyamatokat segíti elő a Phylazonit Tarlóbontó.

• Phylazonit Talajregeneráló baktériumkészítmény:
Az idei év újdonsága. Ez a termék olyan baktériumtörzseket tartalmaz, amelyek biológiailag aktív anyagcseretermékek (szideroforok, antibiotikumok, hormonok, vitaminok) révén drasztikus mértékben visszaszorítják a káros penészgombákat, helyreállítják a talaj kémhatását, lebontó folyamataik által pedig növelik a talaj humusztartalmát. A készítmény alkalmazása a talajsavanyodást, mint káros folyamatot képes lassítani, amelynek következtében a kezelt területen termelt növények vízgazdálkodása és tápanyagfelvétele is jelentősen javul.

További információ: www.phylazonit.hu, Tel.: 20/951 6345

3. Különdíj – YaraVitaTM Gramitrel, a kalászosok növényspecifikus lombtrágyája

A YaraVitaTM Gramitrel növényspecifikus lombtrágyában lévő magas magnézium- és mangántartalom  élettani szerepe már a fiatal növények klorofill képződésében, és az enzimreakciókban is fontos szerepet játszik. Emellett fedezi a gabonafélék réz- és cinkigényét is, valamint ezek felvételéhez szükséges nitrogént.
A gondosan kiválasztott alapanyagok tisztasága garantálja, hogy a lombtrágya felhasználása biztonságos legyen és a betakarított termény az élelmiszerlánc valamennyi pontján megfeleljen az elvárásoknak.
A folyékony kiszerelés megkönnyíti a termék mérését, kitöltését, és bekeverését az adagoló tartályba.
A megfelelő részecske méretnek köszönhetően a lombtrágya felvétele gyors és hatása hosszantartó. Ez csökkenti a kijuttatások számát, így pénzt és időt takaríthatunk meg vele.
A lombtrágya széleskörűen keverhető, így könnyű más agrokémiai termékekkel együtt használni, ezzel spórolva időt és pénzt. Fontos viszont, hogy minden esetben ellenőrizzük a keverhetőséget, a bárki számára hozzáférhető www.tankmix.com weboldalon, vagy mobilalkalmazáson.

4. különdíj – N-Lock nitrogén stabilizátor

Érjen el nagyobb termést a szabadforgalmú (III. kategóriás) N-Lock használatával, mely fokozza a nitrogénhasznosulást az intenzív termesztésben.
Az N-Lock hatóanyaga, a nitrapyrin szelektíven gátolja a talajban a Nitrosomonas baktérium fajok működését, így a kijuttatott, ammónium formában lévő N-tápanyag nem alakul át nitritté, majd nitráttá, amelyek instabilitásuk miatt rendkívül kitettek a veszteségeknek, mint pl. talajvízbe történő kimosódás, ill. a levegőbe történő elillanás nitrogén-oxidok formájában. Ezek következtében a növények számára felvehető formában marad a N-tápanyag. Mindez nagyobb termés mellett kisebb környezetterhelést jelent.
A készítmény karbamidtartalmú és folyékony nitrogén tartalmú műtrágyákkal, ill. szilárd és folyékony szerves trágyák használata esetén adja a legnagyobb eredményt.
Az N-Lock keverhető kukorica, kalászos gabona vagy őszi káposztarepce korai posztemergens gyomirtó készítményeivel, azonban minden esetben keverési próba elvégzése javasolható.

*
Reméljük, sikerült felkelteni érdeklődésüket nyereményjátékunk iránt és velünk játszanak most is.
Ne feledjék, az Agrofórummal, csak nyerhetnek!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Magyarországon fogták be egy sáska legelső példányait

2024. március 23. 10:10

Bár mérete alapján a második legnagyobb hazai sáskafaj a keleti vándorsáska után, az év rovarának járó aranyérmet így is bezsebelte 2024-ben. Ismerjük meg közelebbről a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatójának segítségével a sisakos sáskát!

Lengyelország vezető kertészeti vállalkozása vár gyakorlatra!

2024. március 7. 16:10

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Primavega lengyel mezőgazdasági vállalat.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

A mulcsozás mestere

2018. szeptember 14. 09:17

Ezzel a címmel tartott szántóföldi gépbemutatót a Güttler Kft., ahol Müthing mulcs-technológiával ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Gépészet Képgaléria Videó

Ha tökéletes szárzúzást szeretnél, akkor válaszd az OROS CORNADO kukoricabetakarító adaptert

2020. június 24. 15:05

Bemutatkozik az OROS CORNADO kukorica vágóasztal szárzúzó rendszere.

Új rádióirányítású mulcsozógép az olasz-német együttműködésből

2018. július 13. 11:09

A gumihevederes szárzúzó mozgatását Yanmar gyártmányú, 22 kW (30 LE) teljesítményű, 3 hengeres, vízhűtéses dízelmotor végzi.

Napraforgó-betakarító adapterek

2017. szeptember 18. 16:42

A napraforgó betakarítása többféle konstrukciós kialakítású berendezéssel is lehetséges, a betakarítás alapgépe azonban minden esetben az arató-cséplő gép.