Növénytermesztés
Növénytermesztés

Pioneer repcehibridek a termelők szemével – PX113

Pioneer repcehibridek a termelők szemével – PX113

Agrofórum Online

„Szántóföldi növénytermesztésünkben meghatározó szerepet kap az őszi káposztarepce, mely jól alkalmazkodik a termőhelyi adottságainkhoz.”

Sümegi Zoltán
Növénytermesztési Ágazatvezető
Dávodi Augusztus 20. Mg. Zrt., Dávod

„Az elmúlt három évben (2013-2015), az őszi káposztarepce termesztésünk gerincét (közel ¾ részét) a Pioneer MAXIMUS® hibridkörhöz tartozó PR44D06 hibrid adta. Tapasztalataink kiemelkedőek voltak, mind a terméspotenciálját, mind pedig az agronómiai tulajdonságait, valamint termesztéstechnológiáját illetően.
Idén a legújabb generációt képviselő PX113 hibridre esett a választásunk, mely számos tulajdonságban előrelépést jelent a Pioneer MAXIMUS® repcehibridek körében. Gondolok itt a nagyobb termőképességére, illetve a jobb kórtani ellenállóságára (Phoma Rlm 7 rezisztencia).”

Kuruc János
Cégvezető
Duna-Horizont Zrt., Gara

„Szántóföldi növénytermesztésünkben meghatározó szerepet kap az őszi káposztarepce, mely jól alkalmazkodik a termőhelyi adottságainkhoz. Célunk, az itteni termőhelyi viszonyok mellett a legnagyobb terméspotenciállal bíró, jó agronómiai tulajdonságokkal rendelkező, illetve kiemelkedő kórtani ellenállósággal felruházott hibrid termesztése. Mindezt a DuPont Pioneer ajánlatában szereplő PX113-as Pioneer MAXIMUS® hibrid személyében találtuk meg, mely eleget tesz mindennemű elvárásainknak.”

Lempert László
Családi gazdálkodó
Kétegyháza

„Az elmúlt években a Pioneer MAXIMUS® repcehibridek nálam már bizonyítottak. Az általam már ismert Pioneer MAXIMUS® hibridekhez képest a PX113 robusztusabb és betegségellenálóbb. Télállósága kitűnő, és gyors a tavaszi fejlődési erélye. Nagy várakozással tekintek a betakarítás elé.”

Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Dél-Ukrajna titkos kertje: üvegházi csoda csemegekukoricával!

2024. március 28. 10:10

Ukrajna déli részén a termelők azon fáradoznak, hogy újabb „csodát” hozzanak létre, munkájuknak köszönhetően a csemegekukorica életre kelt az üvegházak melegében, és ha minden jól megy, hamarosan megjelenik az asztalokon is.

RAPOOL: a repce a hivatásunk, már 50 éve

2024. március 27. 10:10

A bólyi RAPOOL Repce Akadémia nyitotta meg a jubileumi esztendőt, amikor a vállalat azt ünnepli, hogy immár öt évtizede látja el a termelőket kiemelkedő minőségű repcehibridekkel.

Nemcsak hálóval vagy fóliával lehet már bálát kötözni, csomagolni

2024. március 26. 10:10

A neccháló és a takarófólia egyfajta „keverékét” alkotta meg egy izraeli cég, forradalmasítva a bálák kötözését, csomagolását.

Mindenki nyer vele: napenergiával működtetik az öntözést Dél-Afrikában

2024. március 24. 12:10

A dél-afrikai gyümölcsösökben sok helyen már inkább napenergiával működtetik az öntözőrendszereket ahelyett, hogy az országban bizonytalan energiahálózatra hagyatkoznának.

Potenciálkísérletekben vizsgáltuk kukoricahibridjeink teljesítményét

2023. január 25. 14:22

A SAATEN-UNION feltett szándéka, hogy partnereinek hasznos információval szolgáljon a kínálatában szereplő hibridjeiről, így azoknak is, akik precíziós gazdálkodást folytatnak.

Jogszabályi szinten szigorítanák a fémzárolt vetőmagok használatát az országban

2018. március 12. 08:17

Elsősorban gazdálkodási szemléletváltásra van szükség, ugyanakkor a kérdésben mindaddig nem lesz érdemi előrelépés, amíg a törvényi szabályozást nem szigorítja a kormányzat.

MEGJELENT: ŐSZI ÉS TAVASZI TAKARMÁNYBORSÓ

2018. augusztus 28. 08:39

A SAATEN-UNION Tudástár sorozat első, ingyenesen letölthető szakmai kiadványa az őszi és tavaszi takarmányborsóról. Hiánypótló összefoglaló neves kutatók, fejlesztők, nemesítők és termelők cikkeivel, érdekes adatokkal és gyakorlati tanácsokkal.

Kiszámoltuk: a hibridbúza-termesztés többletjövedelmet biztosít

2022. október 27. 16:25

A hibridbúza-vetőmagok árának láttán sokan összehúzzák a szemöldöküket: mi a bizonyíték arra, hogy a vetőmag megvásárlásával járó magasabb költség a betakarításkor megtérül?