Növényvédelem
Növényvédelem

Rovarölő szerrel csávázott repcemagot vetne?

Rovarölő szerrel csávázott repcemagot vetne?

Agrofórum Online

Ha időben megrendeli, megteheti.

Korábban hozzászokhattunk a hatékony rovarölő szeres csávázás előnyeihez, különös tekintettel a repcebolha és a káposztalégy lárvája elleni védekezésre. A neonikotinoidok használatának 2014. évi felfüggesztése óta viszont csak korlátozott lehetőségeink vannak erre a célra.

A repcetermesztés növényvédelmi szükséghelyzetének kezelésére 2017 őszén TMTD + ELLADO kombinációjával csávázott RAPOOL-repcevetőmag vethető a 04.2/2336-3/2017 számú szükséghelyzeti engedély alapján.

Előzze meg a kártételt rovarölő szerrel csávázott RAPOOL-repcevetőmag vetésével!

Az ELLADO hatóanyagai, a kontakt módon ható béta-cyflutrin (piretroid) és a felszívódó tulajdonságú klotianidin (neonikotinoid) biztosítják, hogy a korábbiakhoz képest jóval alacsonyabb vetőmagmennyiséggel vetett korszerű repcehibridek már a kelés pillanatától védve legyenek mind a talajból támadó, mind pedig a kifejlődő leveleket károsító rovarkártevők ellen.

Az ELLADO a repce fejlődésének kezdeti szakaszában nyújt védelmet. A kombináció hatékonysága kiterjed az ősszel a talajban károsító drótférgekre és a kifejlődő szárat, leveleket károsító repcebolhára, repcedarázs-álhernyóra. Nyugat-európai tapasztalatok alapján a csávázószerek közül az ELLADO nyújtja a legbiztosabb védelmet a kis káposztalégy lárvájának őszi kártétele ellen.

A TMTD a keléskori betegségek komplex problematikájára nyújt hosszú ideje megnyugtató megoldást, elősegítve ezzel a biztos szántóföldi kelést.

Rendelését időben adja le vetőmag-kereskedőjénél, hogy élhessen a lehetőséggel: a rovarölő szerrel csávázott SHREK, DALTON, DARIOT, AVATAR, VERITAS CL és DIFFUSION vetőmag a készlet erejéig elérhető!

A részletekkel kapcsolatban keresse területi képviselőinket!

Blum Zoltán
ügyvezető igazgató
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ne hagyjuk a megtermett repcét a földön!

2024. március 28. 16:10

Sealicittel természetes módon, „belülről” csökkenthető a pergési veszteség.

A lézer a levél alatt is elpusztítja a kártevőket, a növény károsítása nélkül

2024. március 27. 07:10

Az üvegházas kertészet egyik legnagyobb kihívása a kártevők elleni védekezés a növényre és a környezetre gyakorolt negatív következmények nélkül.

Új fermentáló üzemet épít növényvédő szerek gyártására a BASF

2024. március 25. 12:10

Kétszámjegyű millió euró nagyságrendű beruházásba fektet a BASF, a biológiai és biotechnológiai növényvédő szerek portfóliójának megerősítésére épül az új fermentáló üzem.

Használjunk T fákat a szántóföldi rágcsálóirtáshoz!

2024. március 21. 13:10

Bár az érdemi munkát nem a T fa végzi, az eszköz vegyszermentes és egyszerű. Használói, a ragadozó madarak pedig halálbiztosan ritkítják a rágcsálóállományt.

Decemberi helyzetjelentés a repcetáblákról

2021. december 17. 04:36

Jelenleg nincs, aki megmondhatná, az elvetett repceterületek mekkora hányadán követi majd a vetést betakarítás is.

Többrétű védelem a gabonában

2018. június 28. 07:20

Magyarországon a gabonatermesztésben hosszú távú sikert a minőségre törekvő intenzívebb technológia alkalmazásával tudunk elérni.

A Bayer meghozta a döntést: nem kérvényezi az imidakloprid rovarölő hatóanyag megújítását

2020. február 8. 09:38

A Bayer közlése szerint a döntést nem volt könnyű meghozni. A vállalat minden tőle telhetőt megtett azért, hogy bemutassa, a hatóanyagot tartalmazó termékek mekkora jelentőséggel bírnak.

Időben gondoskodjon a repce egészséges tavaszi indulásáról!

2018. március 26. 07:13

Első alkalommal, amikor a repcénket permetezzük, gondolnunk kell a fóma és egyben a szárormányosok elleni védelemre.