Pályázatok
Pályázatok

Támogatási kérelem az amerikai szőlőkabóca elleni növényvédő szeres védekezéshez

Támogatási kérelem az amerikai szőlőkabóca elleni növényvédő szeres védekezéshez

Agrofórum Online

Szőlőtermelők figyelem! Amennyiben az amerikai szőlőkabóca elleni növényvédőszeres védekezéshez támogatást szeretnének igénybe venni, úgy a támogatási kérelmeket a növényvédőszeres védekezést követően augusztus 15-ig kell benyújtani.

Szőlőtermelők figyelem! Amennyiben az amerikai szőlőkabóca elleni növényvédőszeres védekezéshez támogatást szeretnének igénybe venni, úgy a támogatási kérelmeket a növényvédőszeres védekezést követően augusztus 15-ig kell benyújtani.

A május 1-től július 31ig terjedő védekezési időszakban kijuttatott növényvédőszer után igényelhető az 50%-os mértékű támogatás.

A Földművelésügyi Minisztérium által a 2016. évtől indított támogatás az aranyszínű sárgaság betegséget terjesztő amerikai szőlőkabóca elleni növényvédőszeres védekezéshez nyújt segítséget a szőlőtermelőknek. A támogatási programban a növényvédőszer a fenti védekezési időszakban juttatható ki, továbbá a szőlőtermelők a támogatási kérelmet és mellékleteit a növényvédőszeres védekezést követően egészen augusztus 15-ig nyújthatják be postai úton a területileg illetékes, növényvédelmi igazgatási hatáskörében eljáró megyei kormányhivatalhoz (Növényvédelmi Hatóság). A támogatási kérelmen a növény-egészségügyi megelőzés és a növény-egészségügyi felszámolás támogatása együttesen is igényelhető. Ez utóbbi támogatást azon szőlőültetvény után lehet igénybe venni, amely a Növényvédelmi Hatóság által – a szőlő aranyszínű sárgaság betegség miatt – körülhatárolt területen található.

A támogatás és a kapcsolódó termelői teendők részleteit az MVH honlapján elérhető 44/2016. (IV. 28.) számú MVH Közlemény tartalmazza

(FM Sajtóiroda)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

A talaj az egyik legjelentősebb, nem megújuló erőforrásunk

2023. április 4. 10:36

Új fenntarthatósági díj és nyilvános pályázat hívja fel a figyelmet a termőtalajok hasznos szervezeteinek, többek között a földigiliszták talajban betöltött nélkülözhetetlen szerepére.

Álmom egy tanya

2023. március 28. 05:36

Pályázati fronton jelenleg 2023. június 5-ig elérhető a „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” kiírás, amely 95% támogatási intenzitású.

Mezőgazdasági támogatás a biodiverzitás szolgálatában

2021. október 27. 11:29

A saját, jól felfogott érdekünk az, hogy a biológiai sokféleség védelme egyre nagyobb jelentőségű legyen. A mezőgazdasági termelőknek, de mindenki másnak is, aki valamilyen formában zöldfelületet gondoz, át kell alakítania tevékenységét az élőhelyek megőrzése érdekében.

Újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás a hónap közepétől

2018. február 5. 16:00

Újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás február 15-től - közölte a szaktárca hétfőn.

Zöldülő agrárpolitika - A KAP-reform hazai lehetőségei

2021. április 14. 11:15

A mezőgazdaság hosszú távon is fenntartható gazdaságossága kizárólag a természeti erőforrások és az ökoszisztémák védelmének figyelembevételével biztosítható.