Gépinfo
Gépinfo

Több mint ezer traktor talált gazdára 2016 első felében

Több mint ezer traktor talált gazdára 2016 első felében

Agrofórum Online

Ez kismértékben meghaladta a tavalyi azonos időszak adatait.

Megközelítőleg 55 milliárd forint értékben vásároltak mezőgazdasági gépeket az év első felében a gazdálkodók, ami kismértékben meghaladta a tavalyi azonos időszaki adatot – közölte az Agrárgazdasági Kutatóintézet. Emellett alkatrészekre 19,7 milliárd forintot fordítottak, így az alkatrész-értékesítés is az elmúlt évek első fél évének szintjén alakult.

A mezőgazdasági gépberuházások értékének 70 százalékát az erőgépek adták, ezen belül a traktorok 55 százalékos arányt képviseltek. A mintegy 140 mezőgép-forgalmazó és -gyártó cég eladási jelentése alapján készült statisztikai felmérés szerint az erőgépek és a munkagépek értékesítése összességében nőtt.

A traktorok és kombájnok iránti kereslet kismértékben emelkedett, a szálastakarmány-betakarítókból viszont közel kétszer annyit adtak el, mint egy évvel korábban. A kutatóintézet adatai szerint idén jobb beruházási időszak mutatkozik a nagy teljesítményű kombájnok esetében.
Idén a január–júniusi időszakban 1050 traktor 20,6 milliárd forint értékben talált gazdára. Tavaly ugyanebben az időszakban 17,8 milliárd forint értékben 1043 traktort vásároltak a gazdálkodók. Gabonakombájnok esetében 198 darab új erőgépet helyeztek forgalomba, ez kétszázalékos növekedés az előző év időarányos értékesítéséhez képest. A legnagyobb teljesítménykategóriában viszont 21 százalékkal nőttek az eladások – hívta fel a figyelmet a kutatóintézet.

(Magyar Idők)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elképesztő ütemben fejlődik a Lemken és a Krone közös autonóm gépe

2024. március 27. 08:10

Nem kérdés, hogy az autonóm gépek jelentik a mezőgazdaság jövőjét, egyrészt a nagyobb hatékonyság elérése, másrészt pedig a máris égető munkaerőhiány miatt. Két német nagyágyú, a Lemken és a Krone is összefogott ezen a téren.

A 120 LE-t is megugorja az Iseki eddigi legnagyobb traktora

2024. március 25. 14:10

Nagy nyomatékú, kis fogyasztású Deutz motorral szerelték fel a japán Iseki eddigi legnagyobb traktorát, amely már 120 LE fölötti teljesítményű.

Kisebb pázsitokhoz való robotfűnyírók jelentek meg

2024. március 25. 08:10

A Robomow két új, kisebb gyepfelületre tervezett RKS-modellel bővíti a már sikeres RK-sorozatát.

Ez a Toyota pickup 2,6 millió kilométer után ment nyugdíjba

2024. március 24. 16:10

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes.

New Holland T6 Dynamic Command traktorok

2018. május 30. 08:44

A New Holland legújabb fejlesztésű csoport PowerShift váltójával szerelt T6 Dynamic Command erőgépének tervezésekor és megalkotásakor alapvető cél volt, hogy a rendelkezésre álló sebességcsoportok a különféle nehezebb és könnyebb szántóföldi feladatok során vagy közúti szállítás esetében egyaránt a legideálisabb átfedést biztosítsák.

Massey Ferguson KIFUTÓ SZÉRIA BEJÖVŐS ÁRAKKAL! MF 7700 S NEXT EDITION - Utolsó lehetőség egyedi megjelenéssel

2020. november 19. 18:59

A Massey Ferguson 7700 S az egyik legsikeresebb traktorszéria hazánkban, amelynek zöme nyolcévnyi szolgálat után elköszön. A búcsú végett az importőr Austro Diesel, rendkívül magas felszereltségű és kezdvező árú gépeket kínál egyedi fekete lakkozással 190, 200 és 260 lóerő teljesítménnyel!

Töretlen a mezőgazdasági gépek iránti hazai kereslet

2018. december 3. 03:37

A gépberuházások értékének jelentős részét, mintegy 56 százalékát továbbra is az erőgépek tették ki. A teljes értékesítésen belül a traktorok 33 százalékos, a gabonakombájnok 14 százalékos arányt képviseltek.

John Deere 7R traktorok – mezőgazdasági vállalkozása sokoldalú munkatársa

2023. március 13. 09:28

Talán kevésbé ismert a John Deere középső traktorsorozata, a 7R.