Gépinfo
Gépinfo

Új Väderstad megoldás: műtrágya-kijuttatás talajműveléssel egy menetben

Új Väderstad megoldás: műtrágya-kijuttatás talajműveléssel egy menetben

Agrofórum Online

 Az új Väderstad megoldás lehetővé teszi a műtrágyának a talajműveléssel egy menetben történő kijuttatását. A műtrágyakijuttató rendszer a Väderstad TopDown és az Opus szántóföldi kultivátorra szerelhető fel.

“Az utóbbi időben megnőtt az igény a gazdálkodók részéről, hogy a műtrágyát a talaj mélyebb rétegeibe bedolgozva juttassák ki, ami nagyobb előnyhöz juttatja a következő növényi kultúrákat” – mondta Johan Alsater, a termékért felelős menedzser.

A műtrágyának, mint például a foszfornak, kellő mélységbe történő kijuttatásával biztosítható a feltáródáshoz szükséges nedvesség, így a hatóanyag könnyebben elérhető a következő növény számára. Ugyanakkor például a talajműveléssel egyidőben kijuttatott nitrogén műtrágya segíti a szervesanyag feltáródását az ősz folyamán.

A műtrágyakijuttató rendszer része egy, a kultivátor vázára rögzített elosztó fej, ami az FH 2200 front műtrágyatartályból érkező műtrágyát osztja szét és juttatja el az egyes kapákhoz. A kijuttatás mélysége így akár 30 cm is lehet.

A műtrágya az egyes kapák mögé kerül kijuttatásra a kiválasztott mélységbe. A kezelő több lehetőség közül választhat: a műtrágya kerülhet egészen mélyre, a művelési mélységbe, a felszínközelbe vagy 50-50%-ban megosztva.

A műtrágyakijuttató rendszer 2017 októberétől lesz elérhető a Väderstad TopDown és az Opus kultivátorokhoz.

(Vaderstad Kft.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elképesztő ütemben fejlődik a Lemken és a Krone közös autonóm gépe

2024. március 27. 08:10

Nem kérdés, hogy az autonóm gépek jelentik a mezőgazdaság jövőjét, egyrészt a nagyobb hatékonyság elérése, másrészt pedig a máris égető munkaerőhiány miatt. Két német nagyágyú, a Lemken és a Krone is összefogott ezen a téren.

A 120 LE-t is megugorja az Iseki eddigi legnagyobb traktora

2024. március 25. 14:10

Nagy nyomatékú, kis fogyasztású Deutz motorral szerelték fel a japán Iseki eddigi legnagyobb traktorát, amely már 120 LE fölötti teljesítményű.

Kisebb pázsitokhoz való robotfűnyírók jelentek meg

2024. március 25. 08:10

A Robomow két új, kisebb gyepfelületre tervezett RKS-modellel bővíti a már sikeres RK-sorozatát.

Ez a Toyota pickup 2,6 millió kilométer után ment nyugdíjba

2024. március 24. 16:10

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes.

A Väderstad bővül – egy új gyárközpont nyílik 2022-ben

2021. február 8. 16:27

A talajművelés és a vetés gépesítése terén egyik vezető vállalat, a svéd Väderstad, erőteljesen növekedett az utóbbi években. A gyártó 2022-ben egy új gyárközpontot létesít Väderstadban, a beruházás értéke 125 millió svéd korona

7 milliárd svéd korona rekord forgalmat ért el a Väderstad 2023-ban

2024. január 31. 09:10

A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata a 2023-as pénzügyi évben újabb rekord árbevételt ért el, 7 milliárd svéd koronát (610 millió euró).

Európa legnagyobb mezőgépgyártói - 2020

2020. december 30. 12:32

Amíg a világ négy legnagyobb full-liner (teljes portfóliót gyártó) mezőgépgyártója - Agco, CNH Industrial, Claas és John Deere - továbbra is vezeti a globális mezőgép piacot, addig az európai cégek és cégcsoportok megerősítették pozíciójukat a short-liner (speciális portfóliót gyártó) gyártók között.