Agrárközélet
Agrárközélet

Új vezető az Erste Agrár Kompetencia Központ élén

Új vezető az Erste Agrár Kompetencia Központ élén

Agrofórum Online

Két év alatt csaknem 60 százalékkal nőtt az Erste Bank agrárhitelállománya. A bank szakembereinek és ügyfeleinek az Erste Agrár Kompetencia Központ nyújt támogatást, amelyet október 9-től Fórián Zoltán, az ágazat elismert szakembere vezet.

Fórián Zoltán (a képen jobb oldalt) a vezetője október 9-tól az Erste Agrár Kompetencia Központnak

Még félig sincs tele a pohár, ahhoz, hogy a magyar agrárgazdaság magasabb szinten tudja kihasználni adottságait, élni tudjon napjaink vissza nem térő támogatási, pályázati, és az alacsony kamatkörnyezet nyújtotta lehetőségekkel, olyan pénzintézeti stratégiai partnerre van szüksége, amely nem csak finanszírozási, hanem a teljes gazdálkodási tevékenységét tudja szakmailag támogatni. Az Erste Bank ezért újította meg Agrár Kompetencia Központját. A tanácsadó pénzintézeti modell kialakításával mind az ügyfelek, mind a bank munkatársai több piaci ismerethez, Magyarországon unikumnak számító agrárpiaci előrejelzésekhez juthatnak – mondta Fórián Zoltán az Erste Bank bikali agrárgazdasági fórumán, ahol a precíziós gazdálkodás lehetőségeiről kaptak tájékoztatást a megjelent vállalkozások. Fórián Zoltán szerint a precíziós gazdálkodásra való áttérés szükségesség nem kérdőjelezhető meg, a kérdés inkább az, ki, mikor szánja el magát. Mivel az Európai Unió következő pénzügyi-kifizetési ciklusában a környezetgazdálkodás mellett éppen a precíziós gazdálkodás lesz az egyik preferált terület, az ilyen irányú fejlesztéseket a támogatási rendszer is motiválni fogja

Gór Arnold, aki ugyancsak most csatlakozott az Agrár Kompetencia Központhoz, előadásában kiemelte, hogy precíziós gazdálkodás nemcsak a nagy agrárvállalatok lehetősége, ugyanakkor nem térül meg mindenkinek. Kifizetődőbb lehet intenzív, koncentrált termelés és magasabb hozzáadott érték esetén, mint például a kertészet és az állattenyésztés. A precíziós gazdálkodás kiválthat emberi munkát, segíthet döntéseket hozni, ellenben nem alkalmas a szaktudás kiváltására, ezért bevezetéséhez előzetes konzultációra, működtetéséhez pedig folyamatos szaktanácsadásra van szükség. Gór Arnold a precíziós gazdálkodás további terjedésére számít, mivel ez versenyelőnyt ad azoknak, akik képesek beruházni akár saját erőből, akár a mostani kamatkörnyezetben nagyon kedvező hitelek segítségével.

Szerdahelyi Róbert, az Erste Bank kkv igazgatója szerint az Agrár Kompetencia Központjuknak nagy szerepe van abban, hogy kiemelkedő mértékben tudták növelni az agrárhitelportfóliójukat. Ez azt mutatja, hogy az ügyfelek is elismerik azt a tanácsadói, szakértői munkát, amit az Agrár Kompetencia Központ szakemberei nyújtanak nekik és a bank finanszírozással foglalkozó munkatársainak. Az Erste célja továbbra is az, hogy ne egyszerűen hitelt kínáljon az agrárium szereplőinek, hanem szakértőivel elemzésekkel, tanácsadói munkával segítse a fejlődésüket, a legjobb szakmai és finanszírozási megoldások megtalálását. Ehhez ad most újabb lökést a két, országosan ismert agrárszakember csatlakozása az Agrár Kompetencia Központhoz.

(Agrofórum Online – Erste Agrár Kompetencia Központ)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Magyarországon fogták be egy sáska legelső példányait

2024. március 23. 10:10

Bár mérete alapján a második legnagyobb hazai sáskafaj a keleti vándorsáska után, az év rovarának járó aranyérmet így is bezsebelte 2024-ben. Ismerjük meg közelebbről a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatójának segítségével a sisakos sáskát!

Lengyelország vezető kertészeti vállalkozása vár gyakorlatra!

2024. március 7. 16:10

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Primavega lengyel mezőgazdasági vállalat.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

Nőtt az agrárvállalatok hitelállománya

2019. május 23. 09:33

A mezőgazdaságban továbbra is a forinthitelek a meghatározóak, részesedésük a mezőgazdaság hitelállományán belül változatlanul 90 százalék felett van.

AM: újabb eszköz teszi könnyebbé az élelmiszerágazat hitelhez jutását

2022. június 21. 12:41

Magyarországon elsőként a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az élelmiszer kis- és nagykereskedelem, illetve az agráriumhoz kötődő vállalkozások, őstermelők számára érhető el egy új, kedvezményes kezességvállalás.

Drága a forint hitel!? Akár 3,9%-os fix euro hitel új JD kombájn vásárláshoz!

2022. május 23. 08:56

Íme, egy remek euro alapú finanszírozási akció új John Deere kombájnokra.

Hétfőtől már igényelhető az ingyenhitel

2020. április 28. 09:17

A kiemelt támogatások a 2020. december 31-éig hatályba lépett Agrár Széchenyi Kártya hitelügyletekre vehetők igénybe.