Bulvár
Bulvár

Virágzik a repce Zalában

Virágzik a repce Zalában

Agrofórum Online

A szokatlanul enyhe időjárás nemcsak a természetet, a mezőgazdászokat is megtréfálja.

A Zala megyei Hahót közelében virágba borult a repce. A folytatásban sem várható lehűlés, sőt!

A ködfoltok feloszlanak, de az északkeleti megyékben továbbra is maradhatnak tartósan borult körzetek. Péntek reggel még a keleti határnál, napközben a Dunántúlon néhol kisebb eső előfordulhat.

A déli, délnyugati szelet ma és holnap is kísérik élénk, a magasabban fekvő helyeken erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 8, 13, de a borult, párás tájakon 5, 7 fok között alakul.

Hétvégén tovább melegszik az idő, szombaton és vasárnap akár 15 fok is lehet, az éjszakák a legtöbb helyen fagymentesek maradnak.

(Agrofórum Online – OMSz, fotó: MTI)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Így kell orchideát nevelni vízben

2024. március 25. 07:10

Az orchideanevelés komoly kihívás mindazoknak, akik úgy hiszik, könnyű dolguk lesz a növényükkel, hiszen csak egy orchideatáp kell hozzá, és aztán folyton nyílnak majd a virágok.

A „marhahúsrizst” tekintik a jövő fehérjeforrásának dél-koreai tudósok

2024. március 19. 09:10

Dél-koreai kutatók marhahússejteket szaporítanak rizsszemekben. Ez szerintük fenntartható, megfizethető és környezetbarát húspótló fehérjeforrás lehet, és helyettesítheti a hústermelés céljából tenyésztett szarvasmarhákat.

Mohairtó csodaszer egyenesen a hűtőből

2024. március 18. 14:10

A moha nemcsak a fűben, de akár a teraszburkolaton vagy a betonon is megjelenhet. Mutatunk egy megoldást ellene, amely a legtöbb hűtőszerkényben vagy spájzban megtalálható.

Meghökkentő: nitrogént töltenek a chipses zacskókba

2024. március 18. 11:10

Sokan csóválják a fejüket, amikor megvásárolnak egy nagy zacskó chipset, és csak az alján zörög valamennyi a sós finomságból. Pedig éppen a fogyasztó érdekeit szolgálja ez a fajta csomagolás.

Több napja csökken a szójabab ára

2021. január 22. 06:41

Chicagóban a búza 1,2 százalékot, a szójabab 0,2 százalékot, a repce pedig 2,4 százalékot vesztett értékéből.

Amerikában csökkenés, Európában emelkedés

2020. március 19. 08:34

A kukorica ára 1 százalékkal a tonnánkénti 132,47 dollárnak megfelelő szintre, a szójababé pedig szintén 1 százalékkal a 303,5 dollár/tonnás értékre csökkent.

Tovább nőttek a mezei pockok által fertőzött területek – Szántóföldi növényvédelmi előrejelzés

2024. február 14. 08:10

Február első dekádjában minden eddigi nappali és éjszakai melegrekordot megdöntött az időjárás. Ennek hatására az ősszel vetett kalászos és káposztarepce vetések fejlődése is megkezdődött.

Tavaszi növekedésszabályozás repcében

2020. március 4. 11:43

A téli időszakot követően a repceállományok rendszerint kissé legyengülten várják az év eleji tápanyag-utánpótlást. A repce lombozatának alsó részét képező levelek a tél folyamán elhalnak. A levelek elvesztése a téli időszak következménye. Ennek hatására természetesen lassul az állomány tavaszi fejlődése, de nem jelent közvetlen veszélyt a növényre.