Új Camso gumihevederes járószerkezetek kombájnokra és traktorokra

2017. november 14. 19:06

A Camso, korábbi nevén Camoplast Solideal, két új gumihevederes terméket mutatott be. A Converssion Track System (CTS) egy kombájnokhoz kialakított járószerkezet, a Camso AG 2500 pedig egy új, gazdaságosabb, általános célú gumihevederes járószerkezet.

CTS High Speed kombájn gumiheveder

Gyorsabb közúti gumihevederes kombájnok

A Camso CTS High Speed gumihevederes járószerkezetű kombájnok integrált véglehajtási rendszerüknek köszönhetően hasonló közúti sebességet érhetnek el, mint a gumiabroncsos változatok.

A Camso korábbi, T és Q rendszerű járószerkezetei a hajtó kerék mérete miatt 30%-os sebességvesztéssel dolgoztak. Az új CTS High Speed járószerkezet módosított felfogó szerkezettel, kisebb hajtókerékkel és integrált hajtóművel rendelkezik. Felszerelését a felhasználó két óra alatt képes végrehajtani.

Az új CTS járószerkezetek felépítése és kettős rugózású támgörgő rendszere egyenetlen felszínen is jó heveder-talaj kapcsolatot eredményez, ezáltal növekszik a kombájn stabilitása, és könnyebbé válik az adapter elhelyezése, aminek eredményeként javul a vezető komfortja és a betakarítás hatékonysága. A 12%-kal nagyobb felfekvő felület csökkenti a talajterhelést és -károsítást, ugyanakkor növeli a betakarítás hatékonyságát. Az új járószerkezet növeli a kombájn mobilitását és a talajfelszín követési képességet, amely különösen fontos a tábla megközelítésénél nedves talajviszonyok esetén.

„Azoknak a farmereknek, akiknek több, de egymástól messze fekvő táblái vannak, különösen előnyös az új CTS High Speed járószerkezet, amelyek a gumiabroncsos kombájnokhoz hasonló sebességgel képesek közlekedni, viszont a táblán belüli mobilitásuk sokkal jobb” - mondta el Martin Lukeinbein, a mezőgazdasági részleg igazgatója. Az új járószerkezet a John Deere STS és S kombájnokhoz már 2017-ben beszerezhető. 

Új, költséghatékony gumihevederek

A Camso cég másik újdonsága az AG 2500 gumiheveder széria, amelyet hagyományos mezőgazdasági feladatokra terveztek, és versenyképes áron ajánlanak. Az új hevederek gyártási technológiája biztosítja a kiváló minőséget és hosszú élettartamot. A gumihevederek meghatározó alkalmazási területét a traktorok jelentik – mondta el Eric Blondeau, a cég igazgatója. A Camso AG 2500 szériájú gumihevedereket éppen ezért úgy tervezték, hogy a képességeket tekintve felvegyék a versenyt a konkurenciával, viszont mindezt átlagosan 15%-kal alacsonyabb költséggel érjék el. Az új hevederek bordái rövidebbek, ami az élettartam növelését segíti elő, viszont a kiváló vontatási képességet megtartja.


AG 2500 traktor gumiheveder

Az AG 2500 szériájú gumihevederek minden erőzáró rendszerű traktorhoz alkalmazhatók, beleértve a John Deere 8RT és 9RT, valamint az AGCO MT700 és MT800 típusokat.

Mindkét új termék (CTS High Speed, AG 2500) bemutatója a louisville-i National Farm Machinery Show-n volt. Beszerzésük a Camso képviselő- és dílerhálózatán keresztül történhet.

Forrás: Camso press release és Anna McConnell

(Jóri J. István - Agrofórum Online)

Témakör: